OUG: Foștii președinți ai României pot folosi gratuit o locuință doar dacă...

Guvernul Tudose a adoptat o OUG care vizează președinții României. 

Ordonanța a fost adoptată pe 4 august. Foștii președinți ai României pot folosi gratuit o locuință pentru maximum un an, dacă imobilul care le-a fost atribuit cu destinația de reședință este în reparații capitale, precizează OUG publicată astăzi în Monitorul Oficial. 

OUG a fost adoptată având în vedere obligaţia Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" (RA-APPS) de a atribui, cu avizul Secretariatului General al Guvernului, din fondul locativ aflat în domeniul public al statului, locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, persoanelor care au deţinut calitatea de şef al statului român. Totodată, OUG a fost aprobată ţinând cont de faptul că RA-APPS "trece printr-un proces complex de eficientizare şi restructurare, care a demarat prin crearea cadrului legal pentru vânzarea imobilelor cu destinaţia de locuinţe concomitent cu restrângerea bazei materiale destinate activităţii de reprezentare şi protocol".

[citeste si]

De asemenea, ordonanţa a fost adoptată luând în considerare "imperativul utilizării fondurilor alocate în vederea efectuării lucrărilor de reparaţii capitale la reşedinţele oficiale, aflate în fondul imobiliar" al RA-APPS, pentru susţinerea cărora sunt prevăzute, în bugetul SGG, în anul bugetar curent, sumele de bani necesare, se mai arată în actul normativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel