OUG complet de judecată. Bolcaș: E o mare problemă! Toader nu a scos niciun cuvânt

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Avocatul Lucian Bolcaș a reacționat cu privire la anunțul făcut de ministrul Justiției, Tudorel Toader, privind propunerea unei Ordonanțe de urgență pentru completele de judecată constituite nelegal.

Se îndreaptă niște erori privind nulitățile în materie penală pentru că niciodată o condamnare pronunțată de un complet nelegal constituit nu va putea să rămână ca o adevarată condamnare judiciară, nici în cazul Ceaușescu nu poate să rămână așa ceva. Ceea ce este bun în această ordonanță este că lasă pe mâna judecătorilor stabilirea acelor cauze în conformitate cu dispozițiile legale, care sunt supuse rejudecării și reaprecierii nevinovăției.

Este o problemă mare la exprimare. Domnul Tudorel Toader nu a scos niciun cuvânt câți oameni vor beneficia de această OUG pentru că dacă este vorba de o OUG făcută cu dedicație pentru una sau două persoane, este o măgărie. Dacă este făcută pentru o sferă largă de persoane, într-adevăr, este uman.  Sunt două lucruri diferite. Una este executarea pedepsei, care este și rămâne cu consecințele posibile ale anulării condamnării sau este posibilitatea rejudecării acestor cauze chiar dacă pedeapsa a fost ispășită. Cum pot lăsa ca un om să fie condamnat de niște nechemați?, a declarat Lucian Bolcaș, prezent prin legătură telefonică, în jurnalul de știri de la România TV.

'Să arate cu pumnul, nu cu degetul'

Referitor la faptul că ministrul Justiției puncta și arăta cu degetul cei care au organizat complete de 5 judecători, persoanele care se aflau la conducerea ÎCCJ, Bolcaș a susținut că nu este necesar să arate numai cu degetul, ci cu întregul pumn.

Eu îi doresc domnului ministru al Justiției să nu arate cu degetul spre asemenea persoane, să arate cu pumnul, pentru că a arăta cu degetul putem face și noi. Ei au avut interesul să mențină această nelegalitate, ei au promovat această nelegalitate profundă., a adăugat avocatul Bolcaș.

Vezi și: OUG complet de judecată. Toader, mesaj de îngrijorare pentru cei achitați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel