OUG 114. Virgil Popescu(PNL): Am dorit abrogarea punctuală a articolelor care se referă la domeniul energiei şi care au bulversat piaţa

Preşedintele PNL Mehedinţi, Virgil Popescu, a solicitat, marţi, în Comisia de Industrie şi Servicii a Camerei Deputaţilor, scoaterea din Ordonanţa 114 a prevederilor ce vizează domeniul energetic, ce au afectat consumatorii casnici şi industriali, companiile de stat şi investitorii privaţi.

'PNL a susţinut, încă de la început, faptul că această ordonanţă nu trebuia dată. Am dorit abrogarea punctuală a articolelor care se referă la domeniul energiei, care au bulversat piaţa, iar sub pretextul plafonării şi necreşterii preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, am ajuns în situaţia în care tariful reglementat de ANR, de 270 lei, este mai mare decât pe piaţa concurenţială, care este de 255 lei, ceea ce înseamnă că ordonanţa nu şi-a făcut efectul.

Practic, această ordonanţă a creat probleme foarte mari, atât pieţei energiei, dar şi din punct de vedere internaţional, România ajungând, din nou, în infringement. De asemenea, dorim, printre altele, o abrogare a suprataxei pe comunicaţii, pe Pilonul II de pensii, abrogarea articolelor în zona bancară, dar şi câteva ajustări, cum este articolul care scoate din serviciul de utilitate publică, transportul judeţean, ori plafonarea articolelor  ce ţin de plafonarea indemnizaţiilor pentru veteranii de război', a declarat vicepreşedintele Comisiei de Industrie şi Servicii a Camerei Deputaţilor, Virgil Popescu. 

În cadrul şedinţei de marţi, acesta a susţinut abrogarea mai multor articole ale OUG 114. În opinia sa, abrogarea era necesară pentru că a produs efecte negative în piaţă, în mod special în sectorul energiei. Astfel, s-a reuşit abrogarea tuturor articolelor care se refereau la sectorul energie electrică şi gaze naturale, lăsând o perioadă de tranziţie de 90 de zile pentru armonizarea legislaţiei.

'Unele articole nu au putut fi abrogate, pentru că cei de la PSD s-au opus, iar reprezentantul ALDE a avut o atitudine de 'fundul în două luntrii', abţinându-se de la vot. Comisia a dat aviz favorabil, cu modificări. OUG 114 urmează să fie dezbătută şi în comisiile de fond pentru a primi raport. Aş vrea să atrag atenţia că, în mod inechitabil, încă din epoca Dragnea, comisia de Industrii şi Servicii a fost 'exclusă' din comisiile raportoare, deşi OUG 114 a cuprins o serie de prevederi care au dinamitat sectorul energiei. Ne vom lupta în continuare pentru a îndrepta această eroare numită OUG 114', a subliniat Virgil Popescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel