Organizația Mondială a Sănătății, prioritățile asumate de România

medicamente
medicamente

Problema siguranţei pacientului şi rezistenţa la antimicrobiene, igiena în unităţile medicale, accesul la medicamente şi vaccinuri şi eliminarea cancerului de col uterin se află printre priorităţile celei de-a 144 sesiuni a Comitetului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a informat, printr-un comunicat , preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila.

Lucrările acestei sesiuni au debutat joi iar România, în calitate de stat care deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, susţine poziţiile comune ale UE în cadrul forului de conducere al OMS. Dr. Rafila, începând cu luna mai a anului 2018, reprezintă România în cadrul Comitetului Executiv al OMS. 'În intervalul 24 ianuarie - 1 februarie se desfăşoară lucrările celei de a 144 sesiuni a Comitetului Executiv, care pregăteşte principalele rezoluţii care urmează să fie adoptate de către Adunarea Mondială a Sănătăţii.

Ce priorități are OMS

Priorităţile strategice ale OMS se referă la eradicarea poliomielitei, pregătirea pentru o eventuală pandemie de gripă şi pregătirea generală pentru urgenţele de sănătate publică, accesul universal la servicii de sănătate, cu dezvoltarea prioritară a serviciilor de medicină primară şi comunitară. Reforma OMS este de asemenea dezbătută şi inclusă pe agenda primei zile a sesiunii', se precizează în comunicat. Reprezentantul României a prezentat poziţiile comune ale UE faţă de agenda reuniunii, raportul directorului general, reformarea OMS şi asupra programului de buget 2020-2021, care trebuie să reflecte priorităţile declarate ale organizaţiei, implicată în atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite până în anul 2030. 

VEZI ȘI:

Medicamente cancerigene, retrase de FDA. Despre ce pastile este vorba

Medicamente ieftine în Bulgaria. Ce nu se știa


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel