„Ordinul” lui Ciucă pentru PNL

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus vineri, că în prezent nu s-a schimbat nimic din valorile tradiţionale ale partidului, dar s-a schimbat contextul internaţional. 

„Nu s-a schimbat nimic din valorile, din virtuţile şi Partidului Naţional Liberal. Ce s-a schimbat atunci, doamnelor şi domnilor? S-a schimbat lumea, s-a schimbat contextul internaţional. Trăim un conflict înapoia graniţei noastre, trăim într-o succesiune de crize, de probleme (...) pe care a trebuit să le gestionăm. Suntem aproape de o serie întreagă de alegeri (...), nu doar la noi, ci în toată Uniunea Europeană (...).

Este anul, spun analiştii, unde se desfăşoară cel mai mare număr de alegeri în cel mai mare număr de ţări. Toate chestiunile acestea sunt elementele care s-au schimbat”, a zis Nicolae Ciucă. Președintele PNL a mai spus că liberalii trebuie să se implice în continuare în asigurarea stabilităţii României.

„Partidul Naţional Liberal trebuie să fie cel care îşi asumă în continuare responsabilitatea asigurării stabilităţii politice a ţării, a dezvoltării, a securităţii şi siguranţei cetăţenilor români. Asta trebuie să facă Partidul Naţional Liberal de aici înainte!”, a zis preşedintele PNL, Nicolae Ciucă. 

„Mi-au spus ca sunt un politician atipic, dar vreau sa facem treabă împreună, să ducem mai departe acest mesaj, avem candidați care au în spate pregătirea lor profesională, tot ce tine de viziunea și experiența dobândită la nivelul partidului. Ei se duc și vorbesc între ei, schimbă proiecte, schimbă oameni, pentru a dezvolta pentru a nu rămâne în in urmă. Este incredibil să venim în Argeș și să nu vorbim de un parc industrial, când avem Mioveni, emblema noastră în industria auto.(...) Nouă ne este greu să vă întrebăm de ce nu există în vreo fază aceste proiecte de dezvoltare.”, a spus Ciucă. 

„Mi-a plăcut că s-a vorbit de turism, Argeș are toate formele de relief, are ceva unic, sunt trei locuri în lume unde se găsește o astfel de pictură. La biserica veche din Curtea de Argeș se regăsește Maica Domnului pictată în veșmânt mov, simbolul femeilor însărcinate. Sunt trei biserici în lume, dincolo de Mănăstirea Curtea de Argeș. Aveți președinte de filială o doamnă ministru, pe care o felicit pentru cum conduce, gestionează campania electorală, pentru optimsimul pe care-l are. Este una dintre puținele filiale pe care am felicitat-o pentru reprezentarea genului feminin. În politică nu este vorba de calitățile pe care le au mamele, soțiile noastre, este nevoie ca femeile sa fie reprezentate în activitățile noastre, inclusiv în politică. Vorbiți-le oamenilor, faceți-vă o echipă de tineri. Am foarte mare încredere în candidații noștri.”, a zis Ciucă.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul lansării candidaţilor liberali din judeţul Argeş, acolo unde și secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat că, pentru prima dată în istoria partidului liberalii au cei mai mulţi candidaţi la alegerile locale.

'Mă aştept ca rezultatul la urne din 9 iunie să confirme viziunea propusă de noi şi încrederea pe care ne-o acordă cetăţenii atât pe plan local, cât şi la nivel naţional. Vreau să vă spun că premisele sunt foarte, foarte bune. Pentru prima dată în istoria Partidului Naţional Liberal avem cei mai mulţi candidaţi, avem candidaţi la alegerile locale în 2.885 de UAT-uri, avem candidaţi la funcţia de primar în 2.665 de primării, cu 113 primării mai mult decât PSD.

PSD a reuşit să depună candidaţi în sub 90% din UAT-urile din România, noi în peste 91%, AUR în sub 50% iar Alianţa Dreapta Unită în sub 25% din localităţile din România. Cum îşi poate imagina cineva că poate lua voturi în 75% din unităţile administrativ-teritoriale din România în condiţiile în care ei nu şi-au desemnat candidaţi?', a zis Lucian Bode.

Bode a subliniat faptul că 1.072 de primari ai PNL candidează pentru a-şi reînnoi mandatele.

'Avem 1.072 de candidaţi la funcţia de primar care candidează pentru a-şi reînnoi mandatul şi vreau să le mulţumesc că între cei 1.072 de primari sunt şi cei 17 primari liberali de aici, din Argeş, care nu au cedat şantajului şi poate că pe moment le-ar fi fost mai bine, dar au rămas alături de noi şi le mulţumesc încă o dată şi sunt convins că fiecare în parte îşi va reînnoi mandatul pe 9 iunie.', a zis Bode.

'Aşadar, cu aceste premise, o mobilizare foarte, foarte bună, o organizare foarte bună, cu disciplină, aşa cum am văzut că sunteţi astăzi aici, bine organizaţi şi disciplinaţi, sunt convins că Partidul Naţional Liberal, pe 9 iunie poate câştiga alegerile locale în România. Dragii mei, nu trebuie să ne oprim pe 9 iunie, avem de câştigat alegerile prezidenţiale cu candidatul nostru, preşedintele Partidului Naţional Liberal, domnul Nicolae Ciucă. Şi mai avem de făcut un lucru: trebuie să dăm viitoarea guvernare după alegerile generale, cu Partidul Naţional Liberal în guvern, o voce importantă în guvern cel puţin pentru următorii patru ani de zile', a mai spus Lucian Bode.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, secretarul general al partidului, Lucian Bode, miniştri, dar şi parlamentari liberali au luat parte vineri, la Piteşti, la lansarea candidaţilor PNL din judeţul Argeş la alegerile din data de 9 iunie.

Citește și - „Un ostaș în slujba țării”. Rareș Bogdan vrea pentru încă 10 ani un președinte liberal la conducerea României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel