Orban, mesaj ferm: Da, sunt prea mulţi bugetari. Dar problema nu e doar la număr

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Premierul Ludovic Orban a declarat că în sistemul public există prea mulţi bugetari, peste un milion în acest moment, însă a anunţat că problema nu este doar la număr. 

"Da, sunt prea mulţi. Dar problema e şi la calitate, nu doar la număr. La competenţă. Există mulţi funcţionari de carieră, dar sunt şi mulţi care au intrat în administraţie pe uşa din dos, fără concursuri. În instituţiile publice ar trebui să se intre pe meritocraţie.

E în interesul unui manager politic de instituţie publică, indiferet dacă este primar, preşedinte de autoritate, etc, să angajeze cei mai buni oameni, folosind o metodologie de concurs care să îi permită să îi ia pe cei mai buni", a explicat Ludovic Orban. 

Câţi bugetari pot fi concediaţi 

"Nu pot să fac eu dimensionarea. Dar legea îţi dă dreptul la restructurări, la desfiinţarea unor instituţii, la comasarea unor instituţii. Noi deja am redus numărul de ministere de la 28 la 16. Nu a fost o strategie de marketing. Veţi vedea că din angajaţii care au existat în ministere, numărul lor se va reduce", a mai spus premierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel