Angrosiștii ne lasă fără pâine. Guvernul va interzice exportul de cereale. Se pregătesc rechiziții

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Agriculturii să ia măsuri pentru ca exportul de cereale să fie redus în perioada următoare, anunţând că se poate ajunge chiar la interzicere. 

"Dle ministru al Agriculturii, primesc semnale alarmante privitor la piaţa cerealelor. Aici v-am spus clar, nu ne putem permite să acceptăm ca din lăcomie, unii proprietari de cantităţi de cereale să trimită la export şi să ne lase fără grâu. Va trebui să luăm măsuri foarte clare, mai ales că datele preliminare pe luna martie arată că e un adevărat dezmăţ în materie de export de cereale", a spus premierul Ludovic Orban. 

"Da, în martie s-au exportat aproape 700.000 de tone de cereale. Procedura de eliberare a avizului era una pe genunchi, am refăcut-o prin ordin de ministru şi am făcut apel la marii fermieri şi la traderi să înceteze cu asta", a declarat ministrul Agriculturii. 

Orban: Sunt dispus să interzicem

"Dacă va fi necesar, sunt dispus să interzicem exporturile şi să facem rechiziţii. Trebuie să avem cantitatea necesară până la următoarea recoltă pentru a asigura consumul intern.", a continuat premierul. 

"Avem textele pregătite, atât pentru rechiziţie, cât şi pentru suspendare", a mai spus Adrian Oros. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel