Orban acuză Avocatul Poporului că face ”gargară propagandistică”

Ludovic Orban a acuzat-o pe Renate Weber, Avocatul Poporului, de "gargară propagandistică", după ce a criticat Guvernul pentru numărul mare de ordonanţe adoptate în ultima şedinţă de Guvern. 

"Avocatul Poporului poate să spună ce dorește. În ceea ce ne privește pe noi, ca Guvern, ne-am considerat obligați să adoptăm aceste acte normative, pentru că misiunea guvernului e să rezolve problemele României și problemele românilor, nu să stea să facă folosofie despre constituționalitate să facă gargară propagandistică fără să cunoască conținutul actelor normative. Toate ordonanțele de urgență adoptate sunt ordonanțe de urgență fundamentale, indispensabile, care generază doar efecte favorabile pentru România și pentru români", a declarat premierul Ludovic Orban, conform Mediafax. 

Reacția vine în contextul în care Avocatul Poporului consideră că adoptarea, într-o singură ședință de Guvern, a 25 de ordonanțe de urgență reprezintă o gravă abatere de la norme: Guvernul s-a substituit practic Parlamentului.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Avocatul Poporului, „adoptarea într-o singură ședință de Guvern a unui număr de 25 de ordonanțe de urgență este nu doar fără precedent, ci o gravă abatere de la normele art. 115 din Constituție, Guvernul substituindu-se practic Parlamentului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel