Orașul Odesa e bombardat de pe mare / VIDEO

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Orașul Odesa a fost bombardat la primele ore ale zilei de luni, 21 martie 2022.

Mai multe imagini preliminare distribuite de forțele armate ale Ucrainei au arătat cel puțin patru explozii în apă de-a lungul coastei din apropierea orașului Odesa. Rușii încearcă să distrugă zona minată din apele orașului-port.

De asemenea, un incendiu a fost raportat în oraș, luni dimineață, scrie Independent.

Odesa se află la doar 150 de kilometri în linie dreaptă de granița Ucrainei cu România. Totodată, este un important punct strategic la Marea Neagră.

Kievul respinge ultimatumul rus de a depune armele la Mariupol

Conducerea Ucrainei a respins categoric ultimatumul primit din partea armatei ruse de a depune armele şi de a preda oraşul Mariupol, informează luni Reuters. 

'Nu va exista nicio predare, nicio depunere a armelor', a declarat viceprim-ministrul Irina Vereşciuk pentru Ukraîinska Pravda la primele ore ale zilei de luni. Răspunsul a fost deja comunicat părţii ruse, a spus ea. Irina Vereşciuk a cerut, în schimb, ca armata rusă să deschidă coridoare umanitare în Mariupol, oraşul-port din sud-estul Ucrainei asediat de forţele ruse.

Rusia, apel către armata ucraineană de la Mariupol să depună armele şi să părăsească oraşul luni dimineaţă

Rusia a cerut trupelor ucrainene de la Mariupol să depună armele şi să părăsească oraşul luni dimineaţă şi a spus că va fi creat un coridor care va funcţiona timp de două ore dimineaţa (07:00-09:00 GMT), potrivit unei declaraţii făcute de generalul-maior Mihail Mizinţev pentru agenţia de presă rusă TASS.

Rusia a propus ca toate unităţile armate ucrainene să părăsească oraşul 'fără arme şi muniţii pe ruta convenită cu Ucraina' şi a insistat asupra unui 'răspuns oficial în scris' până la 5:00, ora Moscovei (02:00 GMT), luni dimineaţa. Armata rusă a trimis părţii ucrainene o scrisoare de opt pagini. Vicepremierul Vereşciuk a informat că răspunsul său către Moscova a fost:'în loc să vă pierdeţi vremea cu o scrisoare de opt pagini, mai bine deschideţi un coridor' (citește AICI). 

Sondaj: 93% dintre ucraineni cred că țara lor poate învinge Federația Rusă

În două sondaje recente, s-a observat o creștere constantă a credinței în victoria asupra Rusiei. Un sondaj din 28 februarie a constatat că 70% dintre ucraineni credeau că forțele armate ucrainene vor prevala asupra forțelor militare ruse.

Un sondaj realizat pe 7 martie a arătat o creștere de 12% și un procent de 82%, în timp ce în prezent tendința de creștere e cu 11% mai mare. Oricât de sumbră ar fi situația din Ucraina, aceasta pare să întărească spiritul și hotărârea ucrainenilor.

Sondajul, care a fost realizat de grupul sociologic „Rating”, pe 18 martie, a arătat că 77% dintre respondenți consideră că situația din Ucraina progresează în direcția bună. Doar 14% nu au fost de acord cu acest lucru, iar 10% nu au putut face o evaluare. Viziunea asupra progresului pozitiv domină în toate regiunile și printre toate grupele de vârstă (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel