Opoziția atacă la CCR legea descentralizării

Camera Deputaților
Camera Deputaților

Legea descentralizării a fost atacată la Curtea Constituțională. Contestația a fost semnată de 70 de parlamentari din PDL și PP-DD. 

Opoziția susține că anumite articole din "legea lui Dragnea" sunt neconstituționale. Mai mult, subliniază că asumarea Guvernului se face doar în cazuri speciale și atrag atenția că proiectul de lege ar fi trebuit pus în dezbatere publică.

"Sesizarea către Curtea Constituţională a României arată că, în opinia semnatarilor, legea privind descentralizarea unor competenţe exercitate de unele ministere şi organe de specialitate ale administraţiei publice centrale încalcă dispoziţiile constituţionale din articolul 1 (aliniate 1,3,4 şi 5), articolul 61 (aliniat 1), articolul 102 (aliniat 1), articolele 120-122, articolul 114 şi 136", se spune în comunicat, potrivit Mediafax. PDL opinează că: "proiectul încalcă articolul care consacră unitatea statului român(...) legea permite transferul de proprietate între unităţile administrativ- teritoriale fără hotărâre de Guvern(...) legea încalcă principiile fundamentale ale descentralizării şi principiile constiuţionale în ce priveşte purtătorii autonomiei locale care sunt consiliile locale şi primarii" şi că procedura angajării răspunderii este neconstituţională.

PDL a vrut să depună o moţiune de cenzură pe această temă, însă nu a reuşit să strângă semnăturile necesare, așa că va depune o moțiune simplă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel