Operații estetice în pandemie: ce au vrut să îmbunătățească românii

Românii sunt atenți cu aspectul lor și în pandemie, când ponderea operațiilor estetice a înclinat spre blefaroplastii și intervenții mamare.

DC Medical: Ce fel de operații și proceduri s-au făcut într-o proporție mai mare de când cu pandemia. Putem face un clasament?

Dr Marian Simion, chirurg estetician: Cele mai multe au fost blefaroplastii, intervenții la nivelul sânilor: implant mamar sau ridicare de sâni; apoi lipoaspirații, în special la gușă și abdomen - într-o proporție mai mare - , dar și în alte zone unde pacientul avea grăsime (zona picioarelor); abdominoplastii. 

DC Medical: Care e explicația pentru aceste solicitări?

Dr Marian Simion: În starea de urgență, când s-a stat acasă, tendința a fost de a mânca mai mult și pentru cei care aveau deja kilograme în plus, acumularea altora a fost destul de neplăcută. Imediat a venit vara și au vrut o soluție mai rapidă pentru a reveni la o greutate normală. 

DC Medical: Și dintre procedurile injectabile, care este cea mai solicitată? 

Dr Marian Simion: Ca proceduri injectabile, cele mai multe au fost pentru volumizarea buzelor, umplerea șanțurilor din jurul gurii, dar și toxină botulinică injectată pentru estomparea ridurilor din partea superioară a feței, ori terapia Vampir, care previne îmbătrânirea pielii. 

DC Medical: Ce tip de clienți au apelat la aceste operații sau proceduri? Din ce categorii de vârstă?

Dr Marian Simion: Cei mai mulți au între 35 și 55 de ani. Sunt cei mai activi, pentru ei importanța aspectului fizic fiind mai accentuată. Categoria 60-65 de ani este următoarea, cu persoane care vor să corecteze efecte ale îmbătrânirii, atât la nivelul corpului, cât și la nivelul feței. Categoria 20-35 de ani e mai puțin frecventă. 

DC Medical: Vin numai femei?

Dr Marian Simion: Majoritatea clienților sunt femei. Bărbații apelează la chirurgul estetician pentru estomparea ridurilor, blefaroplastie, eliminarea gușei ori terapia Vampir, care are un rol important și în creșterea părului.

DC Medical: De ce vor femeile să-și modifice aspectul? De la ce pornește această nevoie? S-a schimbat motivația acum, în pandemie?

Dr Marian Simion: După o perioadă în care nu știam exact ce se întâmplă și a durat puțin până ne-am lămurit, și după traiul cu restricții apărute peste noapte, cum a fost statul în casă, de exemplu, fiecare a simțit nevoia de armonie și echilibru. Și cum schimbarea începe cu tine, imediat după starea de urgență, cele mai multe cereri au fost pentru modificări care să ducă la o stare de bine și la întărirea sentimentului de încredere în sine. Au vrut să își îmbunătățească aspectul și au optat pentru intervenții la nivelul feței, fie că a fost vorba despre reducerea ridurilor, conturarea buzelor și blefaroplastii, fie a fost vorba de operații pentru reducerea grăsimii. 

DC Medical: Au venit unele paciente și de mai multe ori? Pentru ce?

Dr Marian Simion: În cazul intervențiilor injectabile cu acid hialuronic sau toxină botulinică, efectul de reducere a ridurilor e de șase luni și se întorc în clinică pentru întreținere și ca să prelungească armonia de pe chipul lor. 

Sunt situații când vin pentru o operație, blefaroplastie, abdominoplastie, implant mamar și se întorc în clinică pentru ștergerea ridurilor sau conturarea buzelor, ori pentru tratamente care asigură hidratare, elasticitate și luminozitate pielii. 

DC Medical: Vin și vă solicită un anume tip de intervenție sau vă cer sfatul, ce să facă să a rate cum își doresc? Își aleg singure produsele pe care le veți folosi în intervenții?

Dr Marian Simion: Consilierea pacientului înainte de o intervenție chirurgicală sau un tratament este vitală. Recomandările, dar și grija față de pacient sunt, de asemenea, vitale. Produsele trebuie să fie top level. Din păcate sunt și produse de o calitate scăzută și prețuri mai mici, aprobate pentru a fi utilizate, riscul în acest caz fiind că pot crea probleme, indiferent de manopera medicului.

Ce se constantă e că, în timp, se creează o relație stabilă pacient – medic și că pacientul este foarte receptiv la recomandările medicului. Deși uneori se cer volumizări accentuate, de exemplu, în urma unei discuții cu chirurgul estetician, intervenția se face în concordanță cu proporțiile anatomice, pentru că cele mai bune intervenții ori tratamente sunt cele care nu se văd.

DC Medical: Ce s-a observat în mod special în perioada aceasta, de când a început pandemia, față de alte vremuri?

Dr Marian Simion: A fost un trafic peste așteptări după starea de urgență și la fel de ridicat înainte de perioada sărbătorilor de iarnă, aici pentru tratamente indicate pentru ten în sezonul rece, iar de la începutul anului a crescut din nou cererea și se află într-un ritm constant pentru cele mai frecvente intervenții și operații: estomparea ridurilor, accentuarea unor trăsături și corectarea unor imperfecțiuni. Campania de vaccinare dă speranțe oamenilor că viața lor se va normaliza în scurt timp și asta își doresc și ei, revenirea la un normal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel