OMV Petrom reacție. Vâlcov: O propagandă ieftină!

Benzinarie OMV
Benzinarie OMV

Darius Vâlcov a reacționat, după comunicatul transmis de OMV Petrom, referitor la proiectul ordonanţei de urgenţă cu privire la noile măsuri fiscale anunţat de Ministrul Finanţelor, pe 18 decembrie.

Fragment din comunicatul transmis de OMV Petrom

"Este pusă în pericol securitatea energetică, producţia de gaze va scădea în mod abrupt, iar importurile semnificativ mai scumpe vor creşte. Proiectul OUG cu privire la noile măsuri fiscale va pune un puternic impact negativ asupra sectorului energetic, securităţii energetice, asupra locurilor de muncă şi investițiilor", transmite societatea.

Vezi și: Cartel bănci. Acuzații oficiale din Guvern

Darius Vâlcov, reacție

"O propagandă ieftină! De la privatizare, până astăzi, nu au spus dacă acel contract de privatizare a fost respectat de OMV Petrom. Primul lucru pe care trebuie să îl întrebăm, când discutăm de OMV Petrom, este dacă respectă la linie contractul de privatizare. Al doilea lucru la care trebuie să raspundă OMV este de ce, din 2013 şi până astăzi, deşi avem o hotărâre a ÎCCJ şi o hotărâre a Curţii de Conturi, prin care OMV şi încă o societate au văduvit bugetul de stat de 2 miliarde de dolari, prin faptul că președintele ANRM de la acea vreme nu a modificat cum cerea legea preţul la care se solicita redevenţa.... Deci această gaură de 2 miliarde noi nu știm când ne-o recuperăm.

În schimb, avem o solicitare de aproape 700 de milioane de euro de la OMV pentru a plăti nişte despăgubiri pentru anumite investiţii făcute în România. Adică solicitarea pe care o fac este mai mare decât banii pe care i-au dat la privatizare. Acum, această societate care are profituri mari în România să vina să spună că va fi afectată siguranţa energetică a României? De ce să fie afectată? Câmpurile sunt tot acolo", a declarat Vâlcov, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Vezi și: PILON II PENSII, schimbări majore, RETRAGERE bani. Vâlcov, explicații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel