Cartel bănci. Acuzații oficiale din Guvern

Buget
Buget

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a criticat situația băncilor, pe marginea "taxei pe lăcomie", confirmând că, la mijloc, ar fi vorba despre o acuzaţie de cartel.

"O bancă A, de exemplu eu, mă împrumut la o bancă la 3%, că atât este ROBOR astăzi. Întrebarea mea este: de ce m-aş împrumuta eu la 3% la dvs, dacă Banca Naţională îmi dă cu 2,5%? Astăzi, şi de peste 6 luni, Banca Naţională, prin această dobândă de politică monetară, de 2,5%, de fapt acordă împrumut băncilor. Atunci, de ce aţi lua cu 3% de la altă bancă, dacă Banca Naţională vă dă cu 2,5%? Pun o întrebare. Dar dacă aţi lua cu mai mult şi atunci şi toate creditele pe care le aveţi la populaţie ar creşte cu acelaşi procent? Poate aţi lua şi cu 3%. Nu vreau să formulez o acuzatie, pentru că nu am fost atunci în camera cu ei, când au stabilit că "mă, dacă tot am crescut salariile românilor, hai să luăm şi noi o halcă mare". Eu nu am fost acolo ca să pot afirma asta, dar din tot ce se întâmplă în piaţă...", a declarat darius Vâlcov, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Vezi și: PILON II PENSII, schimbări majore, recuperare bani. Vâlcov, explicații

"A existat tot timpul această suspiciune"

Întrebat dacă e vorba despre o acuzaţie de cartel pentru bănci, Darius Vâlcov a răspuns: "Da, a existat tot timpul această suspiciune". Cât despre Consiliul Concurenţei care nu ia măsuri, acesta a mai spus că "nu a fost formulată în scris această acuzaţie, dar a fost şi ieşirea domnului guvernator, din această săptămână, care a acuzat direct opt bănci că subminează economia naţională, că despre asta este vorba, până la urmă. Nu am văzut reacţii, după această acuzație gravă a lui Mugur Isărescu. Asta ne-a dat nou de înţeles, la Guvern...".

Vezi și: Vâlcov, răspuns fulminant pentru "avocatul" Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel