O treime dintre români sunt amenințați de cutremur. Vezi zonele seismice

cutremur
cutremur

Peste o treime dintre români sunt amenințați de un posibil cutremur de până la 7 grade care s-ar produce în România, scrie rtv.net. Bucureştiul se află pe lista neagră, astfel că la un cutremur serios, peste 100 de clădiri ar fi puse la pământ.

Preşedintele onorific al Institutului de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a declarat că  un cutremur mai mare de 7 pe scara Richter ar crea probleme serioase în ţara noastră. Specialistul a enumerat şi zonele seismice din România, unde, din fericire, de-a lungul anilor, cutremurele nu au produse pagube semnificative: Banat, Moldova, Maramureş, Crişana, sudul Dobrogei, Delta Dunării, Vrancea.

"Problema se pune la un cutremur de peste 7. Cutremurele din Vrancea, pentru că ele fac cele mai multe probleme, sunt extrem de periculoase, când magnitudinea lor este peste 7. Un viitor mare cutremur va fi foarte adânc şi va fi tot în Vrancea li va afecta mai mult partea estică a României şi mai puţin Muntenia", a spus Gheorghe Mărmureanu pentru România TV.

Bucureștiul  este construit pe un pământ nisipos care amplifică seismele. La un cutremur ca cel din '77, în Capitală, 500.000 de oameni şi-ar pierde viaţa, potrivit România TV, iar din cele 2.500 de clădiri cu risc seismic din Bucureşti, doar 28 au fost reabilitate până în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel