O persoană şi-a pierdut viaţa în inundaţiile din Tunisia care au afectat numeroase oraşe

O femeie în vârstă de 39 de ani a murit în inundaţiile care au lovit marţi seara numeroase oraşe tunisiene, au declarat miercuri oficiali ai protecţiei civile, relatează AFP.

Inundaţiile s-au produs cu câteva zile înainte de scrutinul prezidenţial în care mai mulţi foşti miniştri şi premierul Youssef Chahed sunt candidaţi, în timp ce tunisienii se plâng de inacţiunea autorităţilor în faţa inundaţiilor recurente.

Toamna trecută, cel puţin zece persoane au murit în urma unor intemperii bruşte.

Ploaia torenţială care a căzut la sfârşitul zilei de marţi a provocat ambuteiaje în capitala Tunis, unde apa a depăşit un metru pe unele artere importante.

'Am găsit cadavrul unei femei de 39 de ani care a murit electrocutată după ce a atins un stâlp de înaltă tensiune', a declarat şeful protecţiei civile, Salah Horchani, pentru postul de radio privat Mosaique.

Populaţia tunisiană se plânge de întreţinerea deficitară a sistemelor de evacuare a apei, de construcţiile necontrolate şi de blocarea uedurilor care sunt cruciale pentru scurgerea apelor rezultate în urma ploilor torenţiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel