O mamă, către ministrul Sănătății: V-ați ales cu cel mai mare dușman

Adele Chirică, fondatorul Asociaţiei pentru Dravet, mama unui copil care are acest sindrom, i-a transmis un mesaj noului ministru al Sănătății, Florin Bodog, după ce a primit noul draft privind modificarea ordinului dat anul trecut prin care sunt înăsprite criteriile de încadrare la gradul de handicap grav a copiilor.

"Domnule ministru Bodog, acesta este fiul meu! Are Dravet, cea mai rară forma, incurabila , de epilepsie! Ca el mai sunt si alții in asociația mea! Deși m-ati privit in ochii la toate protestele, astăzi pe draftul cu noul ordin, copiii cu DRAVET NU EXISTA!!! Pentru dumneavoastra sunt invizibili! Doar pentru dumneavoastra. Pentru mine nu!

Pentru mine acest copil cu sute de convulsii si cateva come la activ este toata lumea mea si pentru el, eu mama lui, fac orice! Asa ca nicio problema.

Maine voi fi iar la toate posturile de știri si va trebui sa dati o explicatie cum ne-ati "omis" fix pe noi! Sper ca nu faceți răzbunări persoanele pe viata acestor copii pentru ca v-ati ales cu cel mai mare dușman pe viata! In acest caz sunteți ministrul NESANATATII! Si nu ne reprezentați!", a transmis Adele Chirică.

Luni, la Ministerul Sănătăţii, a avut loc un protest, oamenii fiind nemulţumiţi de un ordin dat anul trecut, în luna noiembrie, prin care sunt înăsprite criteriile de încadrare la gradul de handicap grav a copiilor. Ordinul ar urma să intre în vigoare la 1 martie însă ministerul îl reevaluează. Potrivit ordinului, copiii cu dizabilităţi ar fi încadraţi la gradul de handicap grav doar dacă au un coeficient de inteligenţă de 35. Anterior, încadrarea se făcea dacă pacientul avea IQ-ul de 50. Respectarea ordinului ar însemna pentru o parte dintre cei care au dizabilităţi pierderea sumelor destinate însoţitorului şi îngrijirii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel