EXCLUSIV  O boală MORTALĂ lovește în România mai PUTERNIC decât Covid-19. Cifre despre care NIMENI nu vorbește la TV! VIDEO

În România, coronavirusul a dus, până în prezent, la 13837 cazuri de persoane infectate și la uciderea a 841 oameni. Dar mai sunt niște cifre pe care nimeni nu le comentează la televizor.

Avem epidemie mortală de rujeolă! Au fost consemnate, oficial, 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese. Cifrele vin din rândul copiilor sub 18 nevaccinați! Așadar avem leac pentru rujeolă, dar nu ne vaccinăm, asta în timp ce rujeola a depășit cu mult cifrele înregistrate de coronavirus în România. Despre rujeolă nu auziți nimic la televizor!

Și pentru că despre această epidemie trecută la secret nu prea auzim mare lucru, vă prezentăm câteva idei din cea mai recentă dezbatere organizată la DC News.

Statistici îngrijorătoare

La începutul lunii aprilie, Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat, atrăgea atenţia asupra unei statistici îngrijorătoare din România, în plină stare de urgenţă provocată de coronavirus.

Laszlo Attila a atras atenţia asupra unui fapt îngrijorător în ceea ce priveşte cazurile de rujeolă, constatând că mare parte dintre noile îmbolnăviri au avut loc chiar în Suceava, zonă carantinată din cauza coronavirusului.

"M-am uitat pe rapoartele săptămânale privind situaţia rujeolei, gripei, bolilor respiratorii acute de la noi din ţară. Am constatat cu stupoare că în continuare avem cazuri noi de rujeolă, dar surpriza cea mare a fost că, dacă ne uităm pe raportul de săptămâna trecută (n.r. - final de lună martie), cele mai multe cazuri le avem în judeţul Suceava, cu vreo 35 de cazuri noi şi există această suprapunere cu infecţiile Covid", a declarat Laszlo Attila în cadrul dezbaterii "Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", organizată de trustul DC Media Group.

De ce alte țări nu au vaccinare obligatorie. Rafila: Situația care arată TOTUL comparativ cu România

Alexandru Rafila a explicat, în cadrul dezbaterii online „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile", organizată de DC Media Group, de ce ţări precum Danemarca nu au o lege a vaccinări, însă România are nevoie de această reglementare.

"De ce avem nevoie de o lege a vaccinării şi de ce alte ţări nu au o lege a vaccinării? Pentru că în România, la fel ca şi în ţările dezvoltate din Vest - Franţa, Germania, Italia – acoperirea vaccinală a înregistrat scăderi constante de-a lungul timpului şi acest lucru a impus dezvoltarea unei legislaţii care să acopere această inconsistenţă a programelor de vaccinare, încât să ajungem la nivelurile pe care le recomandă OMS pentru copii, adică 95% acoperire vaccinală, nivel care asigură protecţia împotriva bolilor transmisibile, prevenibile prin vaccinare", a explicat profesorul Rafila.

De ce alte ţări nu au o lege a vaccinării

"Spuneam că sunt şi ţări care nu au această legislaţie – Danemarca, ţările nordice – ei nu au astfel de programe pentru că nu e nevoie. Acolo acoperirea vaccinală e undeva între 95-98% şi, evident, nu e nevoie de o astfel de lege. Nici în România nu a fost nevoie, dar din anul 2009, în mod constant, acoperirea vaccinală a scăzut cu circa 10-15 procente, iar în ziua de astăzi, pentru vaccinul rujeolic avem acoperire vaccinală de 85 la doza întâi – administrată la vârsta de un an, însă la doza a doua, care se administrează la vârsta de cinci ani, avem undeva în jur de 65%. Acest lucru a făcut să asistăm, de patru ani de zile, la o epidemie de rujeolă care a făcut 20.000 de îmbolnăviri, a produs şi 64 de decese şi ne aşteptăm să apară şi complicaţii tardive ale acestor îmbolnăviri de rujeolă care ar fi fost în totalitate evitate dacă aveam o acoperire vaccinală similară cu cea înregistrată în urmă cu 10-15 ani", a declarat Alexandru Rafila.

”Avem o problemă pentru că, în România, după cum știți, în ultimii zece ani, a scăzut în mod constant acoperirea vaccinală și avem deja de patru ani o epidemie de rujeolă care încă evoluează. De asemenea, există pericolul reapariției unor boli pe care le consideram eliminate”, a subliniat Rafila.

Dr. Gindrovel Dumitra, Coordonator Grupul de Vaccinologie al SNMF, a subliniat importanţa vaccinării în contextul actualei pandemii de coronavirus.

"Avem o dovadă clară: ce se poate întâmpla în momentul în care o populaţie mare se află în faţa unui virus care o prinde descoperită. Întreaga populaţie a globului a fost susceptibilă la apariţia infecţiei cu Covid-19. Practic ne aflăm într-o etapă în care demonstrăm ceea ce vorbeam cândva. Am avut atâtea episoade de rujeolă în care au murit copii, atâtea episoade de difterie, de tuse convulsivă nici nu mai vorbesc încât foarte multă lume pur şi simplu a uitat de beneficiile pe care le aducea vaccinarea.

Acum vedem o întrebare care se pune frecvent: când apare vaccinul? Toată lumea aşteaptă acum să fie produs un vaccin care să o ferească de această tragedie. E un moment în care trebuie să conştientizăm, să întărim încrederea populaţiei în vaccinare. (...) Poate că este timpul să aducem argumente de ce este necesară o campanie de vaccinare OBLIGATORIE. Pentru că vaccinarea obligatorie nu reprezintă un scop în sine, ci APĂRAREA SĂNĂTĂŢII populaţiei. Şi, dacă este nevoie, chiar cu forţa!", a declarat dr. Gindovel Dumitra, în cadrul DEZBATERII ONLINE „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", organizată de trustul DC Media Group.

Cifrele momentului despre rujeolă

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, în perioada 27 aprilie - 1 mai au fost raportate încă 119 cazuri în judeţele: Satu Mare - 35; Neamţ - 34; Cluj - 23; Suceava - 19; Timiş - 4; Bihor şi Braşov - câte 2.

Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 - 4 săptămâni; confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni, precizează sursa citată. Rujeola (pojarul) este o boala infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel