Numărul fumătorilor în SUA, un nou record

Ţigara devine din ce în ce mai puţin populară în Statele Unite ale Americii.

Autorităţile americane din domeniul sanitar au anunţat joi că numărul fumătorilor a ajuns la 14% din populaţie, cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată în această ţară, relatează AFP. Aproximativ 34 de milioane de adulţi americani fumează, conform unui studiu realizat în 2017 de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention - CDC).

În anul precedent, 2016, rata fumătorilor a fost de 15,5%. Numărul fumătorilor este în scădere cu 67% în raport cu 1965, primul an în care au fost colectate date în cadrul Sondajului naţional privind sănătatea (National Health Interview Survey), se arată în raportul CDC. Această nouă scădere (...) reprezintă un succes considerabil pentru sănătatea publică, a comentat directorul CDC, Robert Redfield. Totodată, studiul relevă o scădere semnificativă a numărului de tineri adulţi fumători comparativ cu anul precedent - aproximativ 10% dintre americanii cu vârste între 18 şi 24 fumau în 2017. În 2016 procentul înregistrat a fost de 13%.

În acelaşi timp, utilizarea ţigărilor electronice a înregistrat o creştere substanţială în rândul tinerilor. În acest sens, autorităţile intenţionează să interzică aromele introduse în ţigările electronice pentru a-i atrage pe fumători, precizează AFP. Unu din cinci americani adulţi (47 de milioane de persoane) continuă să consume un produs pe bază de tutun - ţigări, trabucuri, ţigări electronice, narghilele, tutun de prizat, de mestecat... - o cifră ce s-a menţinut constantă în ultimii ani.

Principala cauză de mortalitate asociată cancerului

Fumatul rămâne principala cauză a dezvoltării bolilor şi a deceselor ce pot fi prevenite pe teritoriul SUA - aproximativ 480.000 de americani mor anual din acest motiv. Circa 16 milioane de americani suferă de afecţiuni asociate consumului de tutun.

'De peste o jumătate de secol fumatul este principala cauză de mortalitate asociată cancerului în SUA', a declarat Norman Sharpless, directorul Institutului naţional al cancerului (National Cancer Institute - NCI). Eliminarea ţigărilor în SUA ar putea contribui la evitarea a aproximativ unu din trei decese asociate cancerului, a subliniat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel