Novak Djokovic, record după record. La ATP Finals vrea să îl depășească pe Federer

FOTO: Captura video @ Youtube Tennis TV
FOTO: Captura video @ Youtube Tennis TV

Sârbul Novak Djokovic va merge la Turneul Campionilor cu gânduri mari: securizarea poziției de lider și atingerea unor noi recorduri.

Novak Djokovic a atins borne importante după câștigarea trofeului ATP Masters 1000 de la Paris-Bercy, acesta fiind pentru liderul mondial cel de-al șaptea titlu parizian, dar și al 40-lea titlu de Masters al carierei.

Jucătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam, un alt record în dreptul său, a afirmat că victoriile importante precum cel de la Paris-Bercy au o ”valoare dublă”, dar și că Turneul Campionilor, competiție ce se va desfășura la Torino este unul care îi securizează fotoliul de lider.

”Sunt foarte mulţumit, foarte mândru că am câştigat 40 de titluri Masters 1.000. Rămân întotdeauna recorduri de doborât şi noi obiective. În această etapă a carierei mele, câştigarea tuturor acestor turnee, cele mai importante turnee din lume, are o valoare dublă.

Mă gândesc mereu la următorul turneu, la următoarea provocare, aşa este când eşti jucător profesionist. Merg la Torino pentru a încerca să-mi securizez locul de numărul unu mondial. Acesta este obiectivul pentru acest final de an. Apoi va fi Cupa Davis, unde voi juca pentru ţara mea, Serbia”, a spus Djokovic, scrie Agerpres.

Djokovic, pe primul loc la numărul de titluri ”mari”

Trofeul de la ATP Masters 1000 de la Paris-Bercy este cel de-al 70-lea ”Big Title” (competiţii de Grand Slam, Masters 1000 şi Turneul Campionilor) cucerit de Djokovic, care domină ierarhia titlurilor majore, în care îi devansează pe spaniolul Rafael Nadal (59) şi pe elveţianul Roger Federer (54).

Sârbul are în palmares 24 de titluri de Grand Slam, 40 de categoria Masters 1.000 (record) şi şase obţinute la Turneul Campionilor (ATP Finals), unde împarte în prezent recordul de victorii cu Federer.

Djokovic ocupă în schimb poziţia a treia, cu 97 de succese, în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe trofee cucerite în circuitul ATP, după americanul Jimmy Connors (109) şi elveţianul Roger Federer (103).

Ediţia din acest an a Turneului Campionilor se va desfăşura între 12 şi 19 noiembrie la Torino (Italia), în timp ce faza finală a Cupei Davis va avea loc în perioada 21-26 noiembrie la Malaga (Spania).

Citește și: Iga Swiatek, victorie ușoară în fața Arynei Sabalenka. Finala Turneului Campioanelor decide liderul mondial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel