Noul proiect al Codului Fiscal: Ce s-a schimbat față de varianta retrasă de pe site

Șoferi
Șoferi

Ministrul Finanţelor a transmis miniştrilor, pe suport electronic, un nou proiect al Codului Fiscal, modificat față de varianta retrasă sâmbătă de pe site-ul Finanțelor.

Noua variantă a proiectului nu mai prevede majorarea impozitului pentru maşini cu o capacitate cilindrică de până în 1.600 centimetri cubi. Alte modificări faţă de forma iniţială nu mai apar, au declarat surse oficiale citate miercuri de Mediafax.

Vineri seara, aceeași sursă anunța că, potrivit proiectului noului Cod Fiscal, persoanele fizice care deţin clădiri cu o altă destinaţie decât cea de locuinţă vor plăti un impozit reprezentând până la 2% din valoarea impozabilă. De asemenea, impozitul pe maşini urma să fie majorat de două ori şi jumătate în cazul autoturismelor cu motorizări de până la 1.600 centimetri cubi. Pentru mașinile cu motoare mai mari, impozitul ar fi trebuit să scadă.

Vezi și: Veste proastă pentru șoferi

Impozitul era prevăzut să crească de la 8 lei la 20 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi, în cazul autoturismelor cu motoare de până la 1.600 cm3 inclusiv.

Proiectul mai prevedea o creştere a impozitului de la 18 lei la 30 lei/200 cmc pentru maşinile cu o capacitate cilindrică cuprinsă între 1.601 cmc şi 2.000 cmc inclusiv.

Pentru autoturisme cu o capacitate cilindrică între 2.001 cmc şi 2.600 cmc inclusiv, impozitul va scădea însă, de la 72 lei la 60 lei/200 cmc. Scăderea continuă şi pentru maşini cu motoare mai mari.

Impozitele şi taxele locale vor fi indexate în continuare o dată la trei ani, în funcţie de inflaţie, dar nu de către Guvern, ca în prezent, ci direct de primării. De asemenea, impozitele și taxele locale vor putea fi majorate în fiecare an cu până la 50% faţă de acest nivel, comparativ cu nivelul maxim de 20% permis de normele actuale.

Citește și: Proiectul Codului Fiscal, retras la cererea lui Victor Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel