Noul ministru al Culturii, obiective-cheie: Ce urmărește

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, afirmă că va acţiona pentru a construi imaginea unui minister ca instituţie crucială în Guvern.

"Aşa cum avea şi Vlad Alexandrescu impresia, Ministerul Culturii este un minister extrem de important, un minister crucial în Guvernul României şi cultura nu face altceva decât să reflecte ea însăşi prin sistemul ei, prin vitalitatea ei societatea în care trăim", a declarat Corina Şuteu, joi, în cadru unei conferinţe de presă.

În opinia acesteia, "de fapt, ministerul este în slujba artiştilor şi a creatorilor, şi nu invers". A menţionat că printre priorităţile lunii mai se numără Opera Naţională din Bucureşti, cinematografia, standul României la Festivalul de la Cannes, Bienala de la Veneţia.

În ceea ce priveşte situaţia finalizării concursurilor pentru ocuparea posturilor de manager ale unor importante muzee, finalizarea Codului Patrimoniului, ori proiectul privind revitalizarea unor săli de cinematograf în Bucureşti şi în alte oraşe, Corina Şuteu a menţionat că acestea vor constitui subiectul unor viitoare conferinţe de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel