NOUL Cod Fiscal. Ponta, DIRECȚIUNI pentru Finanțe. "Niște aberații din legislația fiscală trebuie îndepărtate"

[] []

08 ian 2015 / 14:09
Salveaza PDF Comentarii

Premierul Victor Ponta a trasat deja direcțiuni pentru Ministerul de Finanțe, punctând, de asemenea, câți bani a încasat statul din taxe.

"Serviciul Român de Informații, Oficiul Spălării Banilor, deci tot sistemul, deja, în 2013-2014 a început să se rodeze, rezultatele s-au văzut, cu peste 1 miliard de euro în plus deja, obținut doar într-un an. Dar, anul acesta, cu siguranță, poate mult, mult mai mult", a explicat premierul. 

"Al doilea obiectiv, pentru ministerul de Finanțe, însă, și aici vorbesc de partea de administrare și de legislație, trebuie continuate proiectele de reducere a birocrației, de acces mai ușor al contribuabililor. Acel proiect pe care l-am lansat, cu accesul online al persoanelor fizice, la datele fiscale, înțeleg că s-a generalizat și pentru restul țării. Mai sunt încă o mulțime de zone în care ori este prea multă birocrație, adică e mai greu să plătești taxe chiar și când vrei să faci acest lucru, fie legislația creează situații extrem de dificile sau chiar aberații. Așa cum a fost aberația cu impunerile pentru cei care nu au ridicat alocația pentru copii. Este o aberație care nu e singura, din păcate.

Soluția este miercuri, în ședință de guvern, printr-o ordonanță simplă  să prevedem foarte clar pentru viitor, pentru minori nu se plătește CASS pentru aceste venituri. Ne întâlnim deseori cu asemenea situații și sarcina principală pentru ministerul de Finanțe este aceea de a găsi, zi de zi, metode de îndepărtare a acestor greșeli, neconcordanțe, aberații din legislația fiscală", a declarat prim-ministrul.

Citește și: Mircea Geoană vrea un guvern de tip german

 

Soluția

"Soluția este promovarea noului Cod fiscal și a Codului de Procedură Fiscală. Am discutat încă o dată cu conducerea ministerului, cu dl. secretar de stat Manolescu, care a avut sarcina aceasta. Sigur, o va avea în continuare sub coordonarea ministrului de a finaliza textul propunerii de Cod Fiscal și Cod de Proceură Fiscală până în 15 februarie. După aceea, vreau să fie pus încă o dată în dezbatere publică și, în 15 martie, cele două Coduri, să fie trimise în Parlament pentru a fi dezbătute și adoptate", a mai spus Victor Ponta. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28