Noua Lege a Educaţiei: Valentin Popa, strategie nouă

Valentin Popa a declarat că va definitiva o listă a unui consiliu consultativ care se va ocupa inclusiv de o nouă lege a educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat luni că în următoarele zile va definitiva o listă a unui consiliu consultativ care ar urma să se ocupe inclusiv de elaborarea unei noi legi a educaţiei.

'În aceste zile voi definitiva o listă a unui consiliu consultativ, care să se ocupe de cele mai importante probleme ale educaţiei româneşti, inclusiv o lege a educaţiei, o nouă lege a educaţiei, dar şi celelalte probleme, care sunt legate de numărul de ore pe săptămână ale elevilor, de numărul de discipline, de controversa 'creşterea numărului de discipline sau mai puţine discipline cu mai multe conţinuturi', dar şi de cea mai importantă problemă legată de conţinutul fiecărei discipline în parte', a precizat ministrul, la Parlament.

El a spus că acest consiliu va fi format din academicieni, profesori universitari, profesori de liceu, specialişti din domeniul educaţiei, atât din ţară, cât şi din străinătate.

'Sunt sigur că vor analiza strategiile care sunt în momentul de faţă şi pe masa ministerului, sunt furnizate şi de societatea civilă, sunt concluzionate şi în marele proiect care este coordonat de Preşedinţia României. Vor avea la dispoziţie şi mai multe legi din cele mai evaluate sisteme de educaţie din lume. Am văzut deja propuneri de strategii, să implementăm învăţământul din Finlanda sau cel din Singapore, sau o combinaţie între acestea.

[citeste si]

Aceste personalităţi din consiliul acesta consultativ, sigur, vor propune probabil o lege pentru că doresc ca de data aceasta să avem o lege în consultare publică, să fie larg dezbătută', a spus ministrul Educaţiei. Valentin Popa a susţinut că îşi doreşte ca noua lege a educaţiei 'să dureze 20 de ani şi să nu fie schimbată în şapte ani de mai mult de 20 de legi'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel