Norica Nicolai, după decizia instanţei în cazul Sorina Pintea: Să ne înţelegem! Nu zice nimeni să nu fie anchetată

"Slavă Domnului că avem judecători independenți și nu o justiție indiferentă la suferința umană!", transmite Norica Nicolai după decizia instanţei în ceea ce o priveşte pe Sorina Pintea.

"Decizia în cazul Sorina Pintea ne face să răsuflăm ușurați că avem judecători care nu tremură în fața procurorilor și țin cont de suferința unei persoane. Nu pot decât să apreciez sentința judecătorilor de la Curtea de Apel București în cazul care a avut un puternic impact emoțional la nivelul societății românești. Doar dacă ești inuman, fără pic de inimă poți să nu fii revoltat de modul în care o femeie a fost târâtă prin fața presei și umilită de polițiști. În cazul acelora care au 'defilat-o' pe Sorina Pintea prin fața camerelor, mă întreb dacă nu ar fi mai bună titulatura de milițieni. Pentru câteva zile am simțit că ne-am întors la 'glorioasa' perioadă în care procurorii dnei Kovesi făceau spectacole televizate, defilând politicieni prin fața televiziunilor ca pe niște trofee", a scris Norica Nicolai pe Facebook.

"Nu zice nimeni să nu fie anchetată"

"E bine, totuși, că măcar în al douăsprezecelea ceas, judecătorii de la Curtea de Apel au făcut dreptate în cazul unei femei care se află în suferință. Dragilor, nu se știa de ieri, de azi de boala Sorinei Pintea, ci de săptămâni bune (aviz 'deontologilor' care o acuzau de îmbolnăvire închipuită). Ca să ne înțelegem: nu zice nimeni să nu fie anchetată, nu zice nimeni că nu trebuie să se prezinte în fața instanțelor de judecată, dar ea poate fi anchetată respectându-i-se dreptul la sănătate, nu să fie ținută 'la carceră'!

Nu dau verdicte, nu spun că e vinovată sau nevinovată, asta justiția trebuie să decidă! Dar până una alta, și în cazul ei trebuie să fie respectată prezumția de nevinovăție, un principiu de care prea mulți au uitat zilele astea, inclusiv premierul demis al acestei țări, Ludovic Orban. Verdictul în cazul Sorina Pintea trebuie să se dea de către judecători, nu prin linșaj public!", transmite Norica Nicolai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel