Nicolae Ciucă: Ceea ce am văzut la Alba îmi dă încredere că producătorii români pot oferi pieţei produse alimentare de calitate

Guvernul României
Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat Transavia, o companie privată cu capital românesc care produce şi procesează carne de pasăre, şi s-a declarat extrem de încrezător. 

În discuțiile avute cu managementul societății, premierul a apreciat modelul sustenabil de business, bazat pe bune practici și protocoale în lanțul de producție și distribuție, în măsură să asigure produse de calitate pentru consumatori.

”Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia și echipamentele pe care se lucrează, îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere pieței produse de calitate și să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranța alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat șeful Executivului, conform Biroului de Presă al Guvernului. 

”Am decis recent în Guvern să punem la dispoziția fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o măsură de susținere a agriculturii și industriei alimentare, care va contribui la reducerea impactului generat de creșterea prețurilor la produsele de bază. Pentru a face performanță este nevoie de forță de muncă înalt calificată. Din acest considerent am susținut și a fost aprobată de Parlament o altă măsură a Programului ”Sprijin pentru România” prin care a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură și industria alimentară”, a menționat prim-ministrul Ciucă, în discuțiile cu reprezentanții Transavia. 

Măsură pentru încurajarea procesării 

Premierul a adăugat că va fi introdusă o altă măsură destinată încurajării procesării în România a materiei prime. În baza unei scheme de ajutor de stat ce urmează să fie aprobată de Guvern, fermierii vor avea la dispoziție 200 de milioane de euro, soluție legislativă ce va contribui la asigurarea necesarului pieței interne și la reducerea presiunii asupra stocurilor și prețurilor la alimente.

Măsurile destinate agriculturii și industriei alimentare incluse în pachetul ”Sprijin pentru România” au fost stabilite ca urmare a consultărilor cu fermierii, patronatele și sindicatele din agricultură.

Compania Transavia a investit în dezvoltarea sustenabilă a afacerii sale în România și  angajator cu peste 2300 de locuri de muncă directe. 

Societatea are rol semnificativ în dezvoltarea economică locală și regională prin prioritizarea achizițiilor de la furnizori locali sau internaționali care au sediu și în România (aproximativ 90% dintre cei 1800 de furnizori), precum și prin localizarea fermelor în opt județe din țară.

Începând cu 2019, compania publică rapoarte de sustenabilitate și și-a asumat    standardele pentru a fi co-semnatară a Codului de Conduită al Uniunii Europene cu privire la Practicile Responsabile Comerciale și de Marketing în Sectorul Alimentar.

Premierul este însoțit în vizita în județul Alba de șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mircea Abrudean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel