Nicolae Burnete, demisie din Guvernul Dăncilă

Nicolae Burnete pleacă de la Ministerul Cercetării și Dezvoltării.

Ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Burnete, și-a depus demisia din Guvernul Dăncilă, informează vineri, 31 august, un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei. Burnete menţionează că demisia sa este irevocabilă şi, cel puţin la acest moment, nu va face subiectul unei conferinţe de presă.

„Ministrul Cercetării și Inovării, prof. dr. Nicolae Burnete, prin prezentul comunicat, aduc la cunoștința opiniei publice faptul că în această dimineață mi-am depus demisia la Cabinetul premierului. Demisia mea este irevocabilă și cel puțin la acest moment, nu va face subiectul unei conferințe de presă”, a transmis Nicolae Burnete.

El a fost propunerea PSD pentru funcția de ministru al Cercetării în Guvernul condus de Viorica Dăncilă. S-a născut pe 4 iunie 1960, în județul Alba. Burnete a absolvit Institutul Politehnic din Cluj Napoca între 1980 și 1985, ulterior urmând studii de specializare atât în țară, cât și în străinătate.

Ce spunea Dăncilă vineri

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la Constanţa, că evaluarea miniştrilor o va face în cadrul coaliţiei de guvernare, urmând să discute cu copreşedinţii acesteia. „Bineînţeles că această evaluare se va face în cadrul coaliţiei, suntem un guvern politic şi este normal ca evaluarea să o fac în cadrul coaliţiei şi să discut cu copreşedinţii coaliţiei. (...) Cred că, începând de luna aceasta, începem să facem evaluarea. (...) Dar eu cred că mai important decât evaluarea este faptul că toate măsurile pe care le-am luat sunt măsuri bune”, a spus Dăncilă.

Prim-ministrul a afirmat că la Comitetul Executiv Naţional al PSD ce se va desfăşura sâmbătă, la Neptun, nu se va discuta despre o remaniere guvernamentală, menţionând că miniştrii trebuie mai întâi evaluaţi referitor la activitatea desfăşurată în cadrul programului de guvernare.  

Vezi și: Remaniere guvernamentală. Dăncilă, anunț




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel