Nicolae Bănicioiu, propus ministrul Tineretului și Sportului

banicioiu
banicioiu

Membru al PSD, Nicolae Bănicioiu, născut la 26 martie 1979, în Râmnicu Vâlcea, va prelua portofoliul Ministerului Tineretului și Sportului în Cabinetul Ponta II. În vârstă de 33 de ani și de profesie medic, Nicolae Bănicioiu a intrat în Parlament din postura de șef al TIneretului Social Democrat (TSD).

Absolvent al Facultății de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, în anul 2004, Nicolae Bănicioiu a deținut în perioada 2002-2004, funcția de președinte al Uniunii Studenților din România. S-a înscris în PSD, iar în 2004, social-democratul a fost ales vicepreședinte al Tineretului Social Democrat, dar și deputat, secretar al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport.

A făcut parte din comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul TIneretului și Sportului, condus atunci de Monica Iacob-Ridzi,  pentru organizarea Zilei Tineretului, precum și din comisia de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului pentru acțiuni de promovare a turismului și a imaginii României.

Din 2007 este președintele TSD și face parte din biroul de conducere al ECOSY (Young European Socialists),  iar din 2008 este Chestor al Camerei Deputaților.

Tot în 2007, Nicolae Bănicioiu a devenit asistent universitar în cadrul Universității de Medicina și Farmacie "Carol Davila".

Nicolae Bănicioiu este căsătorit și, potrivit declarației de avere din iunie 2012, deține, împreună cu soția sa, câteva terenuri în județele Vâlcea și Olt, două case la Dăești - Vâlcea - una donație de la părinți, cea de-a doua construită de părinți, un apartament de 51 de metri pătrați la București și o casă la Voluntari. În anul precedent, Nicolae Bănicioiu a realizat un venit anual de 55,5 mii lei din salariul de deputat și de 14,7 mii lei din salariul de asistent universitar la UMF Carol Davila.

Vezi aici declarația de avere a lui Nicolae Bănicioiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel