Neymar, omagiu de prost gust lui Stephen Hawking

Superstarul brazilian al fotbalului Neymar a primit numeroase critici după ce a publicat pe reţelele de socializare o fotografie a sa în scaunul cu rotile, însoţită de un citat din astrofizicianul Stephen Hawking decedat miercuri, un omagiu considerat de prost gust, relatează AFP.

În plină convalescenţă în Brazilia după operaţia sa la piciorul drept, atacantul de la Paris Saint-Germain apare zâmbitor în fotografie pe o terasă însorită, în boxeri, în scaunul cu rotile, având o atelă la piciorul drept. Fotografia, postată pe Instagram şi Twitter, este însoţită de un citat atribuit fizicianului - 'Trebuie să ai o atitudine pozitivă şi să obţii maximul din situaţia în care te afli'.

Un omagiu ciudat considerat de prost gust de numeroşi internauţi, precum jurnalistul american Grant Wahl, de la revista de referinţă Sports Illustrated. 'Este limita maximă a egocentrismului să tratezi în acest mod moartea lui Hawking', a scris el pe Twitter.

'Prezenţa temporară a lui Neymar în scaun cu rotile este absolut incomparabilă cu cea a lui Hawking, care şi-a petrecut practic întreaga viaţă în această situaţie. Sunt sigur că Neymar nu voia să facă rău, dar în fine', a adăugat jurnalistul.

Jucătorul cel mai scump din istorie, cumpărat pentru 222 de milioane de euro de PSG la începutul sezonului, a devenit ţinta a numeroase comentarii acerbe ale internauţilor brazilieni. 'După moartea lui Stephen Hawking, Neymar este, de fapt, omul în scaun cu rotile cel mai celebru din lume', a postat Ruth Romcy pe Twitter. 'Puştiule, este dificil să te aperi după asta', a postat la rândul său @gustavocdp.

[citeste si]

Moartea, la 76 de ani, a lui Stephen Hawking, care a fost victima sclerozei amiotrofice laterale (ALS) sau boala Lou Gehrig, a declanşat un val de omagii în lumea întreagă. Atins de boală la vârsta de 21 de ani, el a fost privat progresiv de mobilitate şi blocat într-un scaun cu rotile, fiind paralizat aproape complet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel