Netanyahu, vizită istorică la Washington

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu

Benjamin Netanyahu merge la Washington pentru a semna acordul istoric de pace cu Bahrain. Normalizarea relaţiilor cu Bahrain este al doilea acord cu o ţară arabă. „Suntem în pragul unei noi ere”, a spus liderul din Israel.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că va pleca, duminică, la Washington pentru a semna, marţi, acorduri istorice, la Casa Albă, între Israel şi Emiratele Arabe Unite, dar şi cu Bahrain.

Premierul spune că normalizarea relaţiilor cu Bahrain înseamnă începutul unei noi ere. Ca rezultat al acordului, vor exista zboruri directe între ţări.

Donald Trump a anunţat, vineri, că Bahreinul şi Israelul îşi vor normaliza relaţiile, la o lună după acordul istoric între Israel şi Emiratele Arabe Unite. Anunţul a venit cu mai puţin de o săptămână înainte ca Trump să găzduiască o ceremonie de la Casa Albă pentru a marca stabilirea relaţiilor depline între Israel şi Emiratele Arabe Unite.

Ministrul de externe al Bahrainului va participa la acel eveniment şi va semna un acord separat cu Netanyahu.

„Avem acum două acorduri istorice de pace, cu două ţări arabe, stabilite într-o lună. Sunt sigur că toţi intrăm într-o nouă eră, suntem în pragul unei noi ere şi vreau să vă promit că fiecare dintre voi, prin ministere, va fi parte din ea, pentru că va fi un mod diferit de pace. Va fi o pace caldă, o pace economică, şi, în plus, o pace diplomatică, pace între oameni”, a spus premierul israelian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel