Netanyahu, "convorbire călduroasă" cu preşedintele-ales al SUA, Joe Biden

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu

Benjamin Netanyahu, premierul din Israel, a discutat telefonic cu președintele ales al SUA, Joe Biden. 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avut marţi o "convorbire călduroasă" cu preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a anunţat biroul lui Netanyahu, recunoscând astfel clar, deşi cu întârziere, înfrângerea în alegeri a lui Donald Trump, aliatul liderului israelian, a consemnat Reuters, scrie Agerpres.

"Cei doi au convenit să se întâlnească în scurt timp pentru a discuta numeroasele chestiuni care trebuie rezolvate şi au reafirmat necesitatea de a continua întărirea alianţei puternice dintre Statele Unite şi Israel", se arată în comunicatul israelian.

Felicitări pentru Biden și Harris



Netanyahu i-a felicitat pe Twitter pe Biden şi pe vicepreşedintele ales Kamala Harris pe 8 noiembrie, la o zi după ce candidatul democrat şi-a declarat victoria în scrutinul din 3 noiembrie.

Totuşi, în acel mesaj şi în remarcile publice făcute ulterior Netanyahu s-a abţinut să-l numească pe Biden "preşedinte ales", fapt văzut în Israel drept o încercare de a evita supărarea lui Trump, care a pus sub semnul îndoielii victoria rivalului său.

Comunicatul difuzat după convorbirea celor doi lideri foloseşte în schimb acest termen şi evocă o "convorbire călduroasă", în cursul căreia preşedintele ales "şi-a reiterat profundul angajament faţă de Israel şi securitatea acestuia".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel