Urmărește emisiunea live



Nereguli identificate la cămine de bătrâni din Ilfov. Ce spune Nicușor Dan

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a susținut, luni, o declarație de presă în care a vorbit despre neregulile identificare la căminele de bătrâni din județul Ilfov. În opinia sa, statul este inexistent în multe domenii din țară. 

'Numele meu a fost atras în mod total aiuristic în povestea asta. (...) Există multe domenii în România în care statul nu există, legea nu există, instituţiile nu există, instituţiile de control nu există. Una este realitatea din teren şi alta este realitatea pe care nişte funcţionari o acoperă cu acte şi asta este o imagine generală.

Din păcate, există o toleranţă atât la nivelul clasei politice, cât şi la nivelul media şi la nivelul cetăţeanului la fenomenul acesta de corupţie şi de nerespectare a legii şi, dacă societatea românească nu se trezeşte şi nu pune presiune pe toate instituţiile să funcţioneze, aceste tragedii se vor reîntâmpla', a transmis Nicuşor Dan, luni, într-o declaraţie de presă.

'Oamenii care au fost acolo nu prea aveau aparţinători. Asta este tragedia. (...) Dacă ai o rudă pe care duci într-un centru social ai dreptul să o vizitezi şi să spună cu cuvintele sale ce se întâmplă acolo. Problema este că există mulţi oameni care nu au aparţinător şi genul ăsta de servicii sociale sunt prestate de stat, pe baza unor criterii pentru acele persoane care nu mai au familie', a mai spus primarul.

Acesta consideră că inegalitatea se bucură de o 'uriaşă toleranţă'.

'Vă dau un singur exemplu: cum vrem să ducem în comisia de disciplină un funcţionar, cum îşi ia concediu medical. Toţi sunt bolnavi deodată. Există un medic care le dă un concediu medical pe o lună, pe două luni, pe trei luni, pe cât au nevoie', a transmis Nicuşor Dan, potrivit Agerpres. 

VEZI ȘI: Preotul Paul Iulius Negoiță rupe tăcerea în scandalul cu azilele groazei: Aici e cheia problemei și despre aceasta nu se vorbește https://www.dcnews.ro/preotul-paul-iulius-negoita-rupe-tacerea-in-scandalul-cu-azilele-groazei-aici-e-cheia-problemei-si-despre-aceasta-nu-se-vorbeste_922266.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel