Urmărește emisiunea live


Năstase anunță logodna între PMP și PDL. Vezi momentul

logodna PDL PMP
logodna PDL PMP

Fostul premier Adrian Năstase, într-un articol postat sâmbătă pe blogul personal, intitulat "Micile șmecherii electorale ale partidelor lui Băsescu", susține că "logodna" între "altoiul" (PMP) și "port-altoiul" (PDL), urmează a avea loc după alegerile europarlamentare.

Adrian Năstase consideră că "virginitatea politică a "Albei ca Zăpada" (PMP- n.r.) este greu de susținut", în condițiile în care partidul susținut acum de președintele Traian Băsescu, care spune că este o nouă formulă politică, este bazată însă "pe vechi traseiști, gen Cristian Preda (UTC, PNL, PDL, PMP) sau mai noi – Cristian Diaconescu (PSD, UNPR, PMP)".

Citește și Miza europarlamentarelor: România post-Băsescu

"Interesant este însă faptul că și "altoiul" (PMP) și "port-altoiul" (PDL) susțin același mesaj – "nu lăsați toată puterea în mâinile PSD-ului. Ar fi un pericol pentru România. Așa cum spunea recent fostul ministru "independent" al justiției lui Băsescu "ieșiți la vot, votați și mai ales, împărțiți puterea", continuă fostul premier, amintind însă că, "în campania sa, din 2004, la locale, mesajul lui Traian Băsescu a fost "Totul sau nimic".

Citește și Năstase desființează o declarație a lui Băsescu." În febra campaniei pentru PMP..."

"Totul sau nimic" în numele democrației!

Adrian Năstase consemnează, ulterior, cum președintele Băsescu a și acționat în acest sens. "În 2004, președintele Băsescu a refuzat coabitarea votată de români, respingând formula guvernului PSD, șantajând PUR și UDMR cu alegerile anticipate. "Totul sau nimic" în numele democrației! Tot în numele acestui principiu, Băsescu a declanșat, în 2005, campania de schimbare a președinților celor două Camere ale Parlamentului (de la PSD). La fel s-a întâmplat în 2009, când a fost respins candidatul de premier al opoziției, Băsescu impunându-l pe Boc. "Totul sau nimic"!, notează Năstase.

PMP și PDL, logodnă după europarlamentare

Potrivit fostului premier, partidul pe care președintele Băsescu l-a condus și de care s-a "dezis" se va logodi cât de curând cu "roiul" generat de scindarea PDL, adică PMP.

"Acum, "urmașii lui Traian" – Cătălin Predoiu și Elena Udrea ("logodna" între partidele lor urmând a avea loc după europarlamentare), consideră că "puterea trebuie împărțită"", a conchis Adrian Năstase, în preziua alegerilor pentru Parlamentul European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel