Mutări pe scena politică – anticipate, alegeri în două tururi. Chirieac, ce ar urma să se întâmple zilele acestea

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Analistul Bogdan Chirieac a realizat o scurtă analiză în contextul în care premierul Ludovic Orban își duce pe rând miniștrii la Palatul Cotroceni.

„Orice formulă de dialog este binevenită. Dacă președintele Iohannis ar fi dialogat și cu PSD, probabil că România nu se afla în situația de astăzi. Înțeleg că dialogul de acum are legătură cu declanșarea alegerilor anticipate. Se spune, pe surse, că, mâine, poimâine, urmează să fie angajată răspunderea Guvernului pe alegerile în două tururi. Acest fapt ar provoca depunerea unei moțiuni de cenzură din partea PSD, care, probabil, ar urma să fie votată și de PNL. S-ar declanșa mecanismul de alegeri anticipate, deși acest lucru este în continuare dificil.

Președintele este obligat să nominalizeze de două ori o persoană pentru funcția de prim-ministru. Acea persoană ar putea să treacă la votul din Parlament și să ia un Guvern de la capăt. Cu toții ne uităm cu mare atenție la posibilitatea declanșării procedurii de alegeri anticipate. Înseamnă că, timp de 6 luni, România nu va fi condusă”, a spus, miercuri, analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Amintim că premierul Ludovic Orban participă miercuri la mai multe discuții cu președintele Klaus Iohannis la care vor fi prezenți și membri ai Guvernului.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel