Munții Făgăraș și Munții Retezat, fotografiați din Cluj, de la 150 de km. distanță. Imagini spectaculoase / foto

Foto: Facebook Aventura In Romania / Bărăian Cristian
Foto: Facebook Aventura In Romania / Bărăian Cristian

Crestele Munților Făgăraș și ale Munților Retezat au fost fotografiate în această lună tocmai din Cluj-Napoca.

Lunile reci de iarnă oferă condiții excelente pentru imortalizarea crestelor montane de la distanțe considerabile. Munții pot fi observați pe de o parte datorită faptului că aerul este rarefiat, iar pe de altă parte datorită faptului că munții sunt înzăpeziți și, prin urmare, mai vizibili.

Reamintim în acest sens că, în noiembrie, geograful Paul Pătrățanu a imortalizat întreaga creastă a Munților Făgăraș de la marginea Bucureștiului, de pe Autostrada 1.

Acum, în decembrie, fotograful Cristian Bărăian a postat pe pagina de Facebook Aventura în România imagini cu crestele Munților Făgăraș și Retezat tocmai din Muntele Mare, de la granița județelor Cluj și Alba. Distanța până la Făgăraș este de aproximativ 150 de kilometri.

VEZI ȘI       -      Fenomen spectaculos și extrem de rar. Munții Țibleș și Munții Rodnei s-au văzut din Făgăraș, de la peste 200 de kilometri distanță / galerie foto

De asemenea, Bărăian și-a îndreptat aparatul și către nord, acolo unde a surprins Munții Țibleșului, care mărginesc depresiunea Maramureștului. Aceștia din urmă fac parte din cel mai mare lanț muntos vulcanic din Europa, ce începe cu Oaș, continuă cu Țibleș și Gutâi, iar apoi către sud prin Călimani, Gurghiu și Harghita. Limita sudică a acestui lanț muntos este Masivul Ciomatu, acolo unde se află Lacul Sfânta Ana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel