MTR, pregătit cu noi ateliere de creativitate pentru copii

afisatelier2012mic-mic
afisatelier2012mic-mic

Muzeul Național al Țăranului Român prezintă tuturor copiilor din grădinițe, școli și licee, care vor dori să treacă pragul instituției culturale, o ofertă generoasă de noi ateliere de creativitate.

Acestea au pregătit noi teme pentru grupurile de copii interesate de etnologie, desenat, pictat, inventat povești, teatru de animație, fotografiat, audiții muzicale, vizite și lucru în sălile muzeului în anul școlar 2012-2013.

Pentru copiii de cinci ani, Ruxandra Grigorescu a pregătit lecții de etnologie, desen, pictură, cusături cu ațe și mărgele, în cadrul cărora vor fi combătute teme care vizează memoria - primele amintiri, amintiri din copilărie sau ce ne amintim, ce uităm, cum am fi fără memorie -, dar și proiecte de arhitectură și design interior, istorii de case (adevărate sau inventate), cum ar fi să moștenim o casă, ce casă ne-am cumpăra, ce casă am vinde, povești din vacanță, costumul și țesăturile din casă, cusături pentru casă, sărbători - sărbătoriri.

La Atelierele cu Beatrice Iordan, temele sunt gândite pe două categorii de vârstă: 3 - 6 ani - teatru de umbre (construcție și joc) și teatru de păpuși (joc), respectiv 7 – 13 ani - teatru de umbre, teatru cu mască, teatru de păpuși și teatru mixt (construcție și joc).

„Pornind de la experiența de actor păpușar, mi-am propus să împărtășesc câte ceva din aceasta artă și copiilor care vin la atelierele de la MTR. La Atelierul de teatru dăm viață unor povești folosind diferite tipuri de teatru de animație (de umbre, cu mască sau teatru de păpuși) în doua etape: construcție scenografică și joc propriu-zis”, a afirmat Beatrice Iordan

Pentru copiii mai mari de șapte ani, la Atelierele cu George Turliu temele vor fi Cartea cu povești, texte și ilustrații realizate de copii, strânse într-o carte manufacturată, iar pentru cei mai mari de 13 ani, va fi organizat un curs foto, ce va cuprinde introducere în arta fotografică, relaționare cu aparatul foto, compoziția imaginii și o temă: oglinzi.

„La atelierul de fotografie învățăm să mânuim aparatul de fotografiat. Acesta are doua haturi si doua butoane. (...) Haturile sunt pentru strunirea aparatului. Această tehnică străveche am învățat-o de la un bătrân apaș, pe care l-am întâlnit la Babele, ținea în mână un dagherotip și prindea pe peliculă sufletul vântului.”

La Atelierul lui Călin Torsan, destinat copiilor mai mari de sapte ani, aceștia vor urmări un periplu subiectiv, concret prin lumea sunetelor tradiționale.

„Experiența de muzicant și bucuria de a împărtăși copiilor câte ceva din lucrurile pe care le-am aflat de-a lungul anilor despre peisajul sonor al lumii tărănești, m-au făcut să coagulez mai multe idei în programul cursului Povești cu urechi. (...) Cursul conține informații organologice, povești despre vestiți lăutari, paralele cu muzicile altor popoare și citate din literatura destinată copiilor, unele referindu-se strict la universul sonor.”

Atelierele încep din 1 octombrie 2012 și se desfășoară pe tot parcursul anului școlar 2012-2013, taxa de intrare la oricare atelier fiind de 4 lei. Pentru mai multe informații și înscrieri la cursuri poate fi accesat telefonul cu numărul 021.317.96.59.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel