China, lovitură pentru producătorii de coniac din UE. Decizie asupra importurilor

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Producătorii de coniac ar putea primi o lovitură similară celei încasate de vinul australian.

Tarifele vamale ridicate impuse de China asupra coniacului din UE ar putea lăsa companiile franceze cu cantități mari de coniac care ar putea fi greu de vândut în altă parte, potrivit calculelor Reuters, analiștilor și investitorilor care se tem că firmele ar putea fi forțate să aplice reduceri.

China a deschis în ianuarie o investigație antidumping privind brandy-ul importat din Uniunea Europeană, ceea ce a stârnit temeri că băutura ar putea primi o lovitură similară celei încasate de vinul australian, când China a introdus tarife de până la 218,4%.

Exporturile de vin australian în China, în valoare de 1,1 miliarde de dolari în 2019, au fost aproape complet distruse de tarifele ridicate. Deși este cel mai pesimist scenariu, unii analiști au estimat ce ar însemna un astfel de rezultat pentru industria coniacului și pentru marii producători francezi de băuturi spirtoase, cum ar fi Pernod Ricard PERP.PA și Remy Cointreau RCOP.PA.

Președintele chinez Xi Jinping ar urma să viziteze Franța, astăzi. "Viitorul" industriei coniacului "depinde", în parte, de evitarea tarifelor prin astfel de discuții, a declarat joi, într-o declarație, asociația industrială Bureau National Interprofessionnel du Cognac (BNIC).

19,4% din exporturi, în China

China a reprezentat 19,4% din exporturi în 2023, potrivit datelor BNIC. Piața chineză este, de asemenea, mai profitabilă decât altele.

În timp ce tarifele scăzute ar putea fi acoperite prin creșteri de prețuri cu perturbări relativ mici, tarifele mai mari ar putea da o lovitură substanțială acestei cereri, a declarat Laurence Whyatt, analist la Barclays.

Remy și Pernod au refuzat să comenteze. Acțiunile lor au scăzut cu peste 16% și, respectiv, 5,7%, comparativ cu perioada de dinaintea anunțării anchetei.

BNIC a declarat că impactul mai mare va fi asupra a 4.400 de viticultori și a familiilor acestora, precum și asupra întregii piețe de coniac și a economiei regiunii Cognac, în sud-vestul Franței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel