Armata israeliană, apel către rezidenții din estul Rafah: Evacuați imediat

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Rezidenții din estul Rafah au fost anunțați să evacueze imediat.

Armata israeliană (IDF) a lansat un apel către rezidenții din estul Rafah să „evacueze imediat”, la o zi după ce ministrul Apărării din această țară le-a spus trupelor din Gaza să se aștepte la „acțiuni intense în Rafah în viitorul apropiat”.

Avichay Adraee, șeful diviziei media arabe a unității purtătorului de cuvânt al IDF, a scris: „Pentru siguranța dumneavoastră, Armata de Apărare vă îndeamnă să vă evacuați imediat în zona umanitară extinsă de la punctele de control”.

Adraee a făcut „un apel urgent” către persoanele care locuiau în „municipalitatea Al-Shawka și în cartierele Al-Salam, Al-Jneina, Tiba Zaraa și Al-Bayouk din zona Rafah”.

Evacuarea temporară

Colonelul Nadav Shoshani, purtătorul de cuvânt internațional al IDF, a declarat luni, în cadrul unei ședințe de informare, că a fost vorba de o „operațiune de amploare limitată pentru a evacua temporar” și „nu de o evacuare pe scară largă”.

Israelul a semnalat în repetate rânduri că intenționează să trimită trupe în Rafah, un oraș sudic de la granița cu Egiptul, unde se crede că s-au refugiat peste un milion de palestinieni strămutați de la 7 octombrie, atunci când gruparea Hamas a atacat Israelul.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Galant, le-a spus duminică dimineață trupelor din interiorul Fâșiei Gaza să se aștepte la „acțiuni intense în Rafah în viitorul apropiat și în alte locuri din întreaga Fâșie”, deoarece - după cum a spus el - Hamas nu intenționează să ajungă la un acord privind ostaticii și încetarea focului.

Anunțul a fost făcut la o zi după ce Israelul a închis punctul de trecere a frontierei Kerem Shalom pentru camioanele umanitare, după ce acesta a fost lovit de cel puțin 10 rachete duminică dimineața, potrivit IDF. 

Trei soldați ai IDF au fost uciși și trei au fost grav răniți în atacul cu rachete, care a fost revendicat de aripa militară a Hamas, Brigăzile Al-Qassam.

Aproximativ 100.000 de persoane afectate

Nu a fost clar dacă apelul la evacuare a fost un răspuns la atacul de la Kerem Shalom, iar punctul de trecere a frontierei a rămas închis luni.

De asemenea, IDF nu a dorit să stabilească un termen exact pentru cât timp au la dispoziție oamenii din estul Rafah pentru a se evacua și nici nu a oferit asigurări că zona în care se vor muta nu va fi bombardată.

„Oamenii au la dispoziție cel puțin câteva zile pentru a se muta. După cum am spus, avem evaluări în timp real ale situației și evaluăm situația”, a declarat Shoshani, conform CNN.

El a spus că evacuarea actuală afectează aproximativ 100.000 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel