Moţiunea de cenzură, votată joi. Bogdan Chirieac: În marile state nu se întâmplă așa ceva! De aici pot veni dezertorii

Guvern Dăncilă moțiune
Guvern Dăncilă moțiune

Analistul politic Bogdan Chirieac a prefaţat ultimele zile dinaintea votului pentru moţiunea de cenzură şi a arătat de unde ar putea veni "dezertările" în ceea ce priveşte iniţiativa liberalilor. 

"Amânarea votului pe moţiune va cântări în favoarea celui mai bun pe negocieri. Se va negocia şi în dimineaţa zilei de joi, ceea ce este dintr-un anumit punct de vedere oarecum democratic. Până la urmă, guvernul nu pică pentru că e arestat de statul subteran, ci ar putea să pice printr-o moţiune de cenzură absolut democratică. De ce spun că e oarecum democratic? Pentru că nu e normal să candidezi pe lista unui partid şi în funcţie de cum bate vântul să treci la alt partid. În marile state nu se întâmplă aşa ceva. România e o democraţie tânără", a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

Victor Ponta vrea guvern de stânga 

”Viitorul guvern va fi cel dorit de preşedintele Iohannis. E interesant ce gândeşte dl Ponta, dar nu este şi neapărat real. Viitorul guvern va fi cel dorit de Klaus Iohannis, dacă Guvernul Dăncilă va pica la moţiune. Mă îndoiesc că PSD va mai face parte din viitorul guvern”, a mai spus analistul politic, în contextul în care Victor Ponta a anunţat că şi-ar dori un guvern de stânga format din PSD, Pro România şi ALDE, dar fără Viorica Dăncilă. 

De unde vin dezertorii

”Dacă va pica guvernul Dăncilă, domnul Orban este îndreptăţit să facă guvernul şi, de ce nu, să fie prim-ministru. Mă îndoiesc că va fi un guvern tehnocrat. PNL îşi asumă un guvern politic şi pentru asta prim-ministrul trebuie să fie preşedintele Partidului Naţional Liberal. Din punctul meu de vedere, nu este în favoarea preşedintelui Iohannis o eventuală prăbuşire a Guvernului. Dincolo de sondaje, în care eu  nu am încredere, nu cred că prăbuşirea guvernului îl va ajuta pe domnul Iohannis să obţină al doilea mandat. Cred că PNL şi USR vor vota în favoarea moţiunii, dar dezertările ar putea avea loc în zona UDMR, minorităţi naţionale, unii dintre cei din ALDE şi din Pro România. Dar PNL şi USR clar vor vota în bloc, pentru că se pregătesc şi îşi doresc să ajungă la guvernare”, a mai afirmat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel