Moțiunea de cenzură. Turcan: Discuţiile au fost mult mai multe. Avem angajamente ferme

Ema Apostu / 03 oct 2019 / 12:07
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat joi că Opoziţia va avea, la moţiunea de cenzură, mult peste 233 de voturi, iar negocierile cu parlamentarii pentru susţinerea moţiunii sunt permanente.

"Suntem în negocieri permanente. Aşa cum am spus, dincolo de cele 237 de semnături asumate, discuţiile au fost mult mai multe şi avem angajamente ferme din partea multor parlamentari de a vota această moţiune care să conducă la demiterea Guvernului catastrofal şi incompetent Viorica Dăncilă. Din punctul nostru de vedere considerăm că zilele acestui guvern sunt numărate, că ceasul ticăie în defavoarea lor şi că, din fericire, timpul se scurge în favoarea românilor cinstiţi, care în trei ani au fost batjocoriţi de o guvernare care nu a avut nimic de-a face cu interesul românilor", a afirmat Turcan, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

"PNL continuă negocierile"

 

Ea a adăugat că la moţiunea de cenzură vor fi "mult peste 233 de voturi pentru".

"PNL continuă negocierile cu orice parlamentar care doreşte şi se poate delimita de acest guvern. E foarte clar că acest guvern va folosi toate resursele din dotare astfel încât să oprească semnatarii moţiunii să îşi concretizeze votul la moţiune. Va fi o bătălie de forţă a caracterului şi, dacă vreţi, forţa responsabilităţii faţă de un mandat cu care ei au fost învestiţi", a mai spus liderul deputaţilor PNL.

Raluca Turcan a subliniat că decizia CCR cu privire la conflictul preşedinte - Guvern, referitoare la numirea miniştrilor interimari, confirmă că Executivul Dăncilă a încălcat Constituţia şi era obligat să vină în Parlament să ceară votul de încredere după schimbarea componenţei politice.