Moțiune cenzură, CĂDERE GUVERN. Crin Antonescu, despre arma politică a opoziției

Bogdan Cotigă / 19 dec 2018 / 11:14
CRIN ANTONESCU
CRIN ANTONESCU

Liberalul Crin Antonescu a comentat, pentru DC News, oportunitatea trecerii unei moțiuni de cenzură, în condițiile în care România va prelua de la 1 ianuarie președinția Consiliului UE. 

Crin Antonescu este neîncrezător în șansele moțiunii PNL care va fi votată joi, în Parlament, dar nu crede că opoziția nu ar reuși să facă rapid un nou guvern. 

"Este oportună, chiar dacă șansele de reușită par a fi destul de reduse. Obligația oricărei opoziții, care este convinsă că există toate motivele ca guvernul să fie schimbat, este să uzeze de această armă politică. Legat de preluarea președinției Consiliului UE, o cădere a guvernului ar face să precipite cumva aceste discuții de numire a unui nou executiv, dar nu cred că ar afecta în mod fundamental", a spus Crin Antonescu pentru DC News.  

"Europa nu ar fi paralizată"


Liberalul consideră că preluare președinției rotative este o chestiune birocratică și că Europa nu ar sta pe loc de grija României.

"Într-o asemenea ipoteză, a căderii guvernului, oricât de puțin probabilă este, o discutăm doar teoretic, Europa nu va fi paralizată că în România se petrece o schimbare de guvern. Faptul că se exercită această președinție... este o chestiune în mare măsură birocratică și nu ar face ca UE să stea pe loc și să urmărească ce se întâmplă la București", a adăugat liberalul. 

Moțiunea de cenzură depusă de PNL și intitulata "Ajunge! Guvernul Dragnea-Dancila, rusinea Romaniei"  va fi dezbătută și votată joi în plenul Parlamentului.  

VEZI ȘI:

PNL, moțiune de cenzură. Liviu Pleșoianu: Eu tocmai am făcut-o...

MOȚIUNE CENZURĂ. Orban: Guvernul este căzut. Vă dau scris!