Mona Pivniceru a demisionat din magistratură. Luni, ar putea depune jurământul de ministru

pivniceru
pivniceru

Mona Pivniceru, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a demisionat,  luni, din magistratură. În aceste condiții, aceasta ar putea depune jurământul de ministru al Justiției chiar în cursul zilei de luni.

Mona Pivniceru a solicitat CSM să se ia act de demisia ei din magistratură începând cu data de 20 august.

 Demisia din magistratură a Monei Pivniceru vine după ce premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, a criticat, luni, CSM, acuzând faptul că această instituţie are un calendar politic pe care el îl regretă şi apreciind că acest fapt este în dezavantajul imaginii Justiţiei.

 "Din păcate, după cum vedeţi, CSM are un program de vacanţă, până azi, după care are un program politic. Azi trebuia să avem şedinţa CSM. S-a amânat după decizia CC. Nu ştiu ce vor face dacă va decide cumva Curtea să amâne din nou o decizie, probabil că şi CSM va amâna după. Nu ştiam că CSM are acest calendar politic, îl regret, cred că este în dezavantajul imaginii Justiţiei", a spus Ponta.

 Plenul Consiliul Superior al Magistraturii va lua în discuţie, miercuri 22 august, demisia judecătoarei Mona Pivniceru din funcţia de membru ales al CSM.

 Pe 8 august, Pivniceru şi-a depus la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) demisia din funcţia de membru ales al Consiliului, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numi ministru al Justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel