Modificări Legea Educației: Ministrul Mircea Dumitru propune revenirea la dubla specializare

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru va propune Guvernului o ordonanţă de urgenţă care ar permite universităţilor să revină la dubla specializare oferită absolvenţilor. Măsura ar ajuta cadrele didactice să răspundă mai bine nevoilor sistemului de învăţământ gimnazial. 

Mircea Dumitru a afirmat că o problemă care se va acutiza în viitor este lipsa profesorilor, iar aceasta este cauzată şi de faptul că în ultimii ani universităţile au mers pe formula monospecializării la examenele de licenţă. 

Propunem în viitorul apropiat în Guvern unele modificări tehnice, nu politice, la Legea Educaţiei. Am constatat că una dintre problemele pe care le avem acum, şi care se va acutiza în viitor, va fi lipsa profesorilor, pe motiv că de foarte mulţi ani am mers pe formula de monospecializare la licenţă. În universităţile româneşti regula era ca la licenţă să ai dublă specializare, matematică şi fizică, biologie şi chimie, pentru a avea la nivel de gimnaziu o forţă de muncă calificată pentru asigurarea normei didactice. Una dintre măsuri pe care o propunem în OUG este acceptarea pentru universităţi a dublelor specializări la nivelul licenţei. Cred că acestea vor răspunde nevoilor din sistem şi vom putea vorbi despre posibilitatea de a avea profesori mai bine formaţi în aceste discipline ştiinţifice complementare, a explicat Mircea Dumitru. 

Ministrul Educaţiei a fost prezent la Cluj, la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării la o dezbatere, organizată de Administraţia Prezidenţială pe tema analfabetismului funcţional.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel