Moțiune. PSD, sfidare totală în timpul discursului Ralucăi Turcan

Scutaru Cristina / 21 iun 2017 / 12:11

Parlamentarii PSD au părăsit sala Parlamentului în timpul discursului Ralucăi Turcan despre moțiunea de cenzură.

"PNL nu va participa la această bătălie în stil mafiot din PSD. PNL solicită, în acest ultim ceas, ca domnul Grindeanu să ia în calcul demisia. De asemenea, îi solicităm domnului Dragnea, care este artizanul crizei politice, să ia în calcul demisia. Noi considerăm că politica se face cu oameni responsabili. Tot ceea ce a oferit PSD după preluarea Puterii arată un dispreț total și o dezangajare față de ce au discutat și promis în campania electorală", a afirmat Turcan.

Ea a spus că această situație referitoare la moțiunea de cenzură este o adevărată sfidare.

Potrivit lui Turcan, nici Sorin Grindeanu și Victor Ponta nu merită să fie reevaluați.

"Nici Grindeanu nu merită să fie evaluat, că este artizanul Ordonanței 13, este omul care a girat Guvernul personal al lui Dragnea, nici Ponta — după ce a arătat disprețul față de o țară întreagă. O grupare a ocupat Palatul Guvernului, o alta folosește Parlamentul în răfuială", a adăugat Turcan.

Potrivit ei, semnalul PNL la moțiune este de a respinge această "bătălie fără logică", reafirmând că liberalii vor fi prezenți în sală la dezbaterea moțiunii de cenzură pentru a spune punctul de vedere, dar nu vor vota.

 

(w670)

Moțiunea de cenzură este inițiată de parlamentarii PSD și ALDE împotriva Guvernului condus de Sorin Grindeanu. Pentru a fi adoptată este nevoie de cel puțin 233 de voturi "pentru".