Miza scandalului din Tarom. Acțiunile fostei șefe Mezei și despăgubiri de 75.000 euro pentru un singur adjunct

Jocuri de culise la Tarom. Se vorbește despre mize și se fac acuzații grave. Dar e vorbă ”ce-i în mână, nu-i minciună” care se aplică și-n acest caz. Prin urmare, ce rămâne după scandalul din Tarom? 

Care ar fi fost miza acțiunilor fostei șefe a TAROM, Mădălina Mezei.

Potrivit unor informații de culise, aceasta ar fi urmărit betonarea poziției sale și a celorlalți directori coalizați cu ea, pentru a asigura despăgubiri uriașe în cazul schimbării lor. Sursa citată susține că de aceea a fost și impus acordul care prevede despăgubiri cu până la 12 salarii lunare. Sindicatele polițiștilor și stewarzilor n-ar fi semnat acordul, semnat, în schimb, de celelalte sindicate, la știrea disponibilizării a 300 de angajați. 

Știridiaspora.ro a fost prima publicație care a publicat un document TAROM ce anunța desființarea a aproximativ 300 de posturi din TAROM. 

Cei care pleacă acasă ar urma să ia salarii compensatorii. Până la 12. În cazul directorilor, sumele la care se ridică despăgubirile sunt impresionante. De exemplu, un director general adjunct, funcție ce urmează a fi desființată, câștigă 30.000 de lei pe lună. Dacă va fi despăgubit cu 12 salarii, va primi 75.000 de euro. 

În această situație sunt mai mulți directori din TAROM cu salarii uriașe. Cheltuielile cu salariile compensatorii ar urma să se ridice la peste un milion de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel