Ministrul tehnocrat Alexandrescu își explică eșecul: I-am cerut DEMISIA

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a precizat vineri că în ceea ce priveşte situaţia de la Opera Naţională din Bucureşti (ONB) a fost "prost sfătuit" de unul dintre consilierii săi, căruia i-a cerut demisia.

"Eu am încercat acolo (la ONB - n.r.) să numesc un interimar, e vorba de un director interimar, pentru că postul este ocupat prin concurs de domnul Răzvan Dincă, care este cercetat penal şi care a fost suspendat de ministrul Culturii pe durata desfăşurării acestui proces penal. Fiind un post interimar, am încercat să găsesc o soluţie de a împăca aceste tabere care s-au creat. Din nefericire, situaţia a escaladat şi a escaladat în condiţiile în care şi aici recunosc că eu am fost prost sfătuit de unul dintre consilierii mei, căruia i-am cerut demisia, domnul Rareş Zaharia, în sensul în care domnul Zaharia nu mi-a prezentat înainte de a lua eu această decizie toate faţetele problemei", a afirmat Alexandrescu pentru RFI.

El a adăugat că ar fi trebuit să fie avertizat de consilierul său cu privire la existenţa unei tensiuni la ONB, care ar putea degenera şi afecta activitatea unor balerini. "Eu n-am avut această informaţie şi după aceea am descoperit că domnul Zaharia, de fapt, era mai degrabă orientat către una dintre taberele aflate în discuţie. De aceea i-am cerut demisia", a explicat Alexandrescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel