Ministrul Sănătății: Vrem o țară ca afară? Perfect! Să muncim ca afară

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat, într-un interviu recent, că sistemul sanitar al României este mai mult decât merită cetățenii și că, dacă vrem o țară ca afară, ar trebui să muncim ca afară. 

"Sistemul sanitar e o bucatica a sistemului pe care il traim, ne straduim sa-l facem mai bun sau sa-l pulverizam de 25 de ani. Segmentul acesta progreseaza sau regreseaza odata cu intreaga societate, dar suntem cu mult mai dependenti decat altii de ceea ce se intampla la nivel macro in societate", a spus ministrul Sănătății, pentru ziare.com

Patriciu Achimaș-Cadariu a adăugat, întrebat fiind dacă spune că avem un sistem sanitar pe măsura societății românești, că "Daca ar fi sa raportez sistemul de sanatate la ansamblul societatii, as spune ca e peste medie. Dar criticam fara sa ne uitam la noi insine, fara sa ne gandim la ce ne raportam. E foarte usor sa te raportezi la un sistem frumos, pe care il vezi la televizor, si la performantele lui extraordinare, fara sa te gandesti cat costa acel sistem. Nu ma refer doar la banii pentru dotari, ci si la banii pentru formarea specialistilor. Scoala costa, medicina costa direct, prin plata, sau indirect, prin taxe. Acesta e adevarul. Sistemul este finantat corespunzator posibilitatii Romaniei din 2016 de a-l finanta si corespunzator sistemului de valori in functie de care impartim din sacul comun. Potrivit sistemului de valori din 2016 atata consideram ca trebuie sa platim pentru sanatate". 

Ministrul Sănătății a spus că "aceasta este realitatea si trebuie sa ne raportam la ea, asa cum e ea, nu asa cum am vrea-o. Vrem o tara ca afara? Perfect, hai sa muncim ca afara!". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel