Ministrul Rovana Plumb, mesaj pentru persoanele cu dizabilități: După 6 ani de așteptare...

Mesaj optimist pentru persoanele cu dizabilități, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale de Solidaritate cu Persoanele cu Dizabilităţi, din partea ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb: "Putem să vă asigurăm că majorarea cu 16 %, de la Ianuarie 2015, a nivelului prestațiilor sociale acordate persoanelor cu dizabilități va deveni o realitate, după 6 ani de așteptare".

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Internaţionale de Solidaritate cu Persoanele cu Dizabilităţi, semnalează românilor că printre ei se află sute de mii de persoane care depind de alții și că orice gest de solidaritate cu ei valorează extrem de mult.

Totodată, ministrul Muncii le transmite persoanelor cu dizabilități și o veste bună, care se va materializa începând cu prima lună a anului viitor, punându-se astfel capăt unei așteptări de șase ani de zile. 

„Probabil că fiecare dintre noi trăiește, la un moment dat, cu gândul că poate ajunge să depindă de alții și ne întrebăm cum am proceda și cui am cere ajutorul. În celelalte multe ore și zile din an când nu ne gîndim la asta, avem, însă, la ce reflecta și pe cine ajuta. Sunt 727.187 de oameni care poate nu ne așteaptă să le fim alături, să le fim solidari, dar ar fi extrem de bucuroși, chiar fără să o ceară, să le devenim prieteni. Fiecare dintre noi poate să facă un gest mai mic sau mai mare pentru ei, fiecare dintre noi poate fi solidar. Sunt multe lucruri pe care și noi, cei care reprezentăm instituții sau autorități ar trebui să le facem în continuare și sper că, în viitor, vom da tot mai des semnele solidarității și responsabilității. Astăzi, putem să vă asigurăm că majorarea cu 16 %, de la Ianuarie 2015, a nivelului prestațiilor sociale acordate persoanelor cu dizabilități va deveni o realitate, după 6 ani de așteptare. În același timp, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a alocat de la bugetul de stat, pentru 2014, Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România suma de 362.149 lei pentru promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. Dar, dincolo de aceste măsuri, aș vrea să transmit un gând bun, de solidaritate tuturor persoanelor cu dizabilități", este mesajul transmis de către ministrul Muncii, Rovana Plumb, de Ziua Internațională de Solidaritate cu Persoanele cu Dizabilități.

Ziua de 3 decembrie este recunoscută în întreaga lume, din 1992, ca fiind Ziua Internațională a Solidarității cu Persoanele cu Dizabilități. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel