Ministrul Mediului îi îndeamnă pe primari să achiziţioneze maşini electrice

Viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu, ministru al Mediului, prezentă luni la gala organizată cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Oraşelor din România (AOR), i-a îndemnat pe edili să achiziţioneze maşini electrice pentru instituţiile pe care le conduc, având în vedere că beneficiază de un eco-bonus de 10.000 de euro.

"Guvernul României v-a dat posibilitatea anul trecut, prin modificarea legii (...), să vă cumpăraţi maşini electrice la propriile dumneavoastră primării. Nu ezitaţi. Avem cel mai mare eco-bonus dat într-un stat membru al Uniunii Europene, şi chiar din Europa, şi chiar din lume. 10.000 de euro, la care puteţi să veniţi cu suplimentare, pentru a achiziţiona o astfel de maşină, astfel încât noi toţi să trăim într-un mediu curat. Cred că este extrem de important", a declarat Graţiela Gavrilescu.

Viceprim-ministrul a precizat că în decurs de cel mult o lună va începe instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică.

"Avem un proiect în care avem partener Ministerul Dezvoltării (...). Vom da drumul la montarea celulelor fotovoltaice în maxim o lună. Putere instalată de 3 kilowaţi şi faptul că fiecare dintre noi putem să devenim un mic producător de energie electrică reprezintă un lucru inedit. Şi dacă ANRE ne-a dat voie să facem lucrul acesta şi colegii din Parlament au votat această lege este pentru că ne interesează ca poluarea în România să fie cât mai scăzută", a spus Graţiela Gavrilescu.

Vezi și: Mașini percheziționate fără mandat. Proiectul ministrului de Interne

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel