Ministrul Comunicațiilor: Populația României, ANALFABETĂ DIGITAL

Deși avem cel mai bun Internet din România, populația generală a României este analfabetă digital. O spune chiar ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu. 

”Deşi ştim foarte bine că avem printre cele mai mari viteze broadband de acces la internet din Europa şi poate chiar din lume, stăm cu siguranţă mai bine decât americanii, gradul de penetrare este foarte mic. Deşi avem foarte mulţi experţi buni în IT şi comunicaţii, numărul lor este destul de mic, raportat la populaţia generală. Populaţia generală a României este în momentul de faţă analfabetă digital. Ca să putem adopta transformarea trebuie să facem această alfabetizare”, a spus ministrul Jianu, potrivit Agerpres.

[citeste si]

El susține că alfabetizarea digitală trebuie realizată în primul rând la nivelul profesorilor şi la cel al părinţilor.

”Dacă ratăm această a patra revoluţie industrială, ne va fi foarte greu să evoluăm ca ţară şi să atingem obiectivele pe care ni le dorim. Alfabetizarea digitală trebuie făcută în primul rând la nivelul profesorilor şi la nivelul părinţilor. Acolo, gradul de înţelegere a transformărilor digitale, magnitudinii acestor transformări este cel mai scăzut. Copiii sunt nativi, ei nu au neapărat nevoie să înţeleagă. Ei se nasc cu asta, ei ştiu asta, dar ei, la 2-3 ani, au tableta în mână şi se descurcă cu această unealtă cum ne descurcăm noi cu băţul în nisip”, a explicat ministrul Comunicaţiilor. 

Ministrul Comunicațiilor a mai spus că ”Părinţii văd internetul într-o manieră foarte ciudată.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel