Ministrul Bodog şi medicul Streinu-Cercel, managerul 'Matei Balş', strategie comună

Mircea F. Cristian / 03 ian 2018 / 14:22
Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș
Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș

Ministrul Sănătăţii şi managerul Institutului 'Prof. Dr. Matei Balş' au discutat despre activitatea secţiei ATI. Medicul Streinu-Cercel a declarat că ATI nu este închisă.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, va acorda tot sprijinul Institutului 'Matei Balş' pentru scoaterea de urgenţă la concurs a locurilor vacante de medici în specialitatea terapie intensivă, informează un comunicat de presă remis miercuri Agerpres.

Potrivit sursei citate, Centrul Operativ de Urgenţă al Ministerului Sănătăţii va colabora în această perioadă cu Institutul 'Matei Balş' pentru redirecţionarea cu prioritate a pacienţilor care necesită ventilaţie mecanică.

"Prof. dr. Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, a discutat în această dimineaţă cu prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş' despre activitatea secţiei de terapie intensivă (ATI) din cadrul unităţii medicale. Managerul Institutului l-a asigurat pe ministrul Sănătăţii că secţia de Terapie Intensivă funcţionează, acordând servicii de urgenţă pacienţilor.", se arată în comunicat.

Medicul Streinu-Cercel, directorul Institutului Matei Balş a declarat, la rândul său, că

"Secţia de Terapie Intensivă a Institutului de Boli Infecţioase 'Matei Balş' nu este închisă. Este o informaţie eronată. Secţia însă nu poate să asigure ventilaţie mecanică. Asigură asistarea oricărui pacient care este grav.", a afirmat managerul Institutului.

Potrivit acestuia, în cazul în care un pacient necesită ventilaţie mecanică se va lua legătura cu altă secţie de Terapie Intensivă pentru a fi transferat.

"Singurele cazuri care sunt redirecţionate către alte unităţi medicale până în data de 8 ianuarie a.c. când se va remedia situaţia, sunt cazurile care necesită ventilaţie mecanică" se mai arată în comunicatul de presă.

[citeste si]